“Toen ik begon met wielrennen had ik nooit gedacht deze prijs te winnen, maar dit is nu de derde keer. Superleuk! En een mooie reminder aan 2021”, aldus Van Vleuten, die inbelde vanuit Colombia terwijl haar buren – en steun en toeverlaat – Jantine en Marcel in Nederland de prijs kregen overhandigd.
Van Vleuten won tijdens de Olympische Spelen goud op de tijdrit en zilver in de wegrace. Het zilver was misschien nog wel opvallender dan het goud omdat er tijdens de wegrace van alles misging qua tactiek, maar met twee plakken waarvan één gouden was alsnog sprake van prima oogst.

Van Vleuten viert haar gouden medaille op de tijdrit

Wielrennen
Wielrennen | “Ik had 95 procent kans op een dwarslaesie” - Bernal is blij dat alles nog beweegt
9 UUR GELEDEN

Blij mens

“Tokio was het hoogtepunt omdat het supergaaf was om dat project winnend af te ronden, maar de Ronde van Vlaanderen winnen was ook heel speciaal. Eigenlijk het hele jaar wel, want ik heb er zo van genoten. Ik heb hard getraind, maar nooit het gevoel gehad dat ik mezelf uitkneep.”
“Ik heb altijd heel veel plezier en energie gehad, daar ben ik blij mee. De resultaten zijn de kers op de taart, maar ook zonder goede prestaties was ik een blij mens geweest. Ik ben zo blij dat ik kan genieten van mijn fietsleven”, vervolgde Van Vleuten, die ook Dwars door Vlaanderen en de Clásica San Sebastián won.
Bijkomend goed nieuws is bovendien dat de 39-jarige Van Vleuten in Colombia niet meer afhankelijk is van haar krukken. De renster liep diverse blessures op bij een zware valpartij tijdens Parijs-Roubaix. Het herstel gaat dus de goede kant op.

Annemiek van Vleuten wint Ronde van Vlaanderen 2021

Wielrennen
Wielrennen | Aftellen naar de Omloop, de Vlaamse wielerouverture
13 UUR GELEDEN
Wielrennen
Wielrennen | Deze renners gaan het absoluut waarmaken in 2022
GISTEREN OM 16:31