In april is het weer smullen geblazen voor de wielerliefhebbers. We beginnen deze maand met de eendagskoers Dwars door Vlaanderen op 3 april, waar oud-wielrenner Tom Jelte Slachter zal tijdens deze koers het co-commentaar verzorgen. Dwars door Vlaanderen is de ideale voorbereiding voor het peloton op de Ronde van Vlaanderen, die aankomende zondag (7 april) op het programma staat. Kan Niki Terpstra daar zijn titel van vorig jaar verdedigen? De Ronde van Vlaanderen is zondag vanaf 10:15 in zijn geheel te zien op Eurosport 1 en de Eurosport Player. Zo verliep 'Vlaanderens mooiste' vorig jaar.

Ronde van Vlaanderen | Terpstra komt solo over de finish in 2018

Na de ronde van Vlaanderen daalt het peloton af naar het zonnige Spanje voor de Ronde van Baskenland, die begint op maandag 8 april en eindigt met de finish in Eibar op zaterdag 13 april. Tussendoor is er op woensdag 10 april nog de Scheldeprijs, en op zondag 14 april staat Parijs-Roubaix, de tweede grote voorjaarsklassieker op het programma. Peter ‘de Grote’ Sagan won vorig jaar in ‘De hel van het noorden.’ Kan hij dit jaar zijn kunstje herhalen of gaat er een andere renner met de zege aan de haal? Parijs-Roubaix is op zondag 14 april vanaf 11:00 te volgen op Eurosport 1 en de Eurosport Player.
Tokio 2020
Van Vleuten viert haar gouden medaille op de tijdrit
28/07/2021 OM 17:31
Na het geweld op de Franse kasseien is het tijd voor de Ronde van Turkije van dinsdag 16 t/m zondag 21 april, wederom een goede testcase voor de Giro d’Italia, die tegen die tijd nog drie weken weg is. Op 17 april vindt de Brabantse Pijl plaats, waar de Belg Tim Wellens in het Vlaamse land voor twee op een rij gaat. Zaterdag 20 april koerst het peloton door het Bretonse Quimper, als daar de Ronde van de Finistère wordt verreden, en op zondag 21 april staat de enige Nederlandse voorjaarsklassieker op het programma: de Amstel Gold Race. Komt er na Erik Dekker in 2001 eindelijk weer een Nederlandse winnaar, of blijven de buitenlanders domineren in het Limburgse land? Al deze koersen zijn natuurlijk te zien op Eurosport 1 & 2 en de Eurosport Player en de Amstel Gold Race is op zondag 21 april vanaf 15:15 live te volgen op Eurosport 1. In de editie van vorig jaar kwam er een zeer verrassende winnaar uit de bus: de Deen Michael Valgren Andersen ging er met de zege vandoor en dat einde verliep zo:

Amstel Gold Race | Andersen verrassende winnaar in 2018

In de laatste week van april zullen o.a. Vincenzo Nibali en Egan Bernal deelnemen aan de Ronde van de Alpen, die van maandag 22 april t/m vrijdag 26 april loopt. Op diezelfde maandag rijdt Niki Terpstra de tweede koers door de Finistère in drie dagen, als de Tro-Bo Leon op het programma staat. Op woensdag 24 april zal Julian Alaphillipe gebrand zijn om de dit jaar zeer sterk bezette Waalse Pijl voor de tweede keer op rij te winnen. Op 28 april staat de laatste voorjaarsklassieker op het programma: Luik-Bastenaken-Luik. Vorig jaar ging de Luxemburger Bob Jungels aan de haal in La Doyenne, en ook dit jaar zal het door de heuvels van Wallonie weer afzien worden voor de renners. Wie kan zijn krachten het beste verdelen en er met de zege vandoor gaan? Je kunt Luik-Bastenaken-Luik en alle andere koersen in de laatste week van april live volgen op Eurosport 1 & 2, en de Eurosport Player. Kijk hier hoe Bob Jungels deze klassieker vorig jaar won.
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Samenvatting superspannende tijdrit heren
28/07/2021 OM 14:36
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Tom Dumoulin winnaar van het zilver op de tijdrit
28/07/2021 OM 10:19