Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Benelux Tour | Teruggekeerde Ewan wurmt zich in sprint naar de overwinning

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 03/09/2021 om 18:56 GMT+2

Caleb Ewan is het winnen niet verleerd. De sprinter van Lotto-Soudal wurmde zich in de laatste meters van de vijfde etappe naar het front en zegevierde. De leiderstrui ging over van de ene na de andere Stefan: Bissegger werd ingeruild voor Küng.

Benelux Tour | Teruggekeerde Ewan wurmt zich in sprint naar de overwinning

De etappe voerde het peloton over een afstand van 192 van Riemst naar Bilzen. Het was een rit over geaccidenteerd terrein, maar ook weer niet zo lastig dat je een verandering van leider in de koers zou verwachten. Bissegger kwam op vele minuten binnen, wat doet vermoeden dat er iets fout is gelopen.
Het waren besognes waar Ewan – teruggekeerd na een zware val in de Tour de France – en Küng geen boodschap aan hadden. Ewan kwam in de laatste meters van de sprint sterk opzetten en slaagde erin om het gat te vinden waarin de overwinning lonkte, terwijl Küng zich van voren handhaafde en de leiding in het klassement overnam.
picture

Benelux Tour | Teruggekeerde Ewan wurmt zich in sprint naar de overwinning

Colbrelli

De wint van Ewan was een hard gelag voor Sonny Colbrelli, die eventjes moet hebben gedacht dat hij de bloemen mocht gaan ophalen. Danny van Poppel finishte als derde. Misschien is het een schrale troost voor Colbrelli dat hij in de rangschikking wat dichter naar de kop kruipt, al is hij niet direct favoriet.
De Benelux Tour bestaat uit nog twee etappes, met finishes in Houffalize (na 207 km) en Geraardsbergen (na 181,8 km), en de routes zijn minimaal als ‘heuvelachtig’ te omschrijven.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie