Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Benelux Tour | Van der Hoorn sprint voor naderend peloton naar winst

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 01/09/2021 om 15:24 GMT+2

De derde etappe van de Benelux Tour is ten prooi gevallen aan Taco van der Hoorn. De renner van Intermarché-Wanty-Gobert won op typische wijze. Hij was de sterkste van een kopgroepje en won vervolgens de sprint op de aankomst in Hoogerheide.

Benelux Tour | Van der Hoorn sprint voor naderend peloton naar winst

Van der Hoorn flikt zulke kunststukjes wel vaker. Drie jaar geleden deed hij exact hetzelfde toen de Benelux Tour onder een andere naam werd verreden en eerder dit seizoen zegevierde hij op min of meer identieke wijze in de Giro d’Italia, wat nog altijd zijn mooiste overwinning is.
Ritwinst in de Benelux Tour doet weliswaar onder voor de Giro, maar de manier waarop Van der Hoorn het afmaakte, mocht er absoluut zijn. Als je de video bekijkt, spot je direct dat Van der Hoorn van de vluchters over de meest snode plannen beschikte.

Snode plannen

Toen was het een kwestie om die snode plannen ook uit te voeren. En dat lukte. Van der Hoorn ging na het nodige kijkwerk over en weer vol de sprint aan en bleek na 168,3 kilometer de sterkste. De sprinters in het aanstormende peloton zaten klaar om de ritzege weg te kapen, maar het was Van der Hoorn die met de eer streek.
Er veranderde in het klassement vrijwel niets. Stefan Bissegger heeft op basis van zijn tijdritzege nog altijd de leiding in handen, voor Kasper Asgreen en Stefan Küng. Wilco Kelderman was misschien niet direct favoriet voor de eindwinst, maar komt niet meer voor in het klassement. Kelderman kwam in de finale flink ten val en finishte de etappe in het ziekenhuis. Over mogelijke kwetsuren is nog niets bekend.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie