De eerste kilometers van Luik-Bastenaken-Luik bestond uit een regen aan aanvallen. Vliegen, Warnier, Van Gompel, Baugnies, Perez, Ourselin, Vachon, Christian en Casper Pedersen kregen na een tijdje ruimte van het peloton met een maximale voorsprong van ongeveer 5 minuten. Baugnies had de langste adem met een aanval op La Redoute. Net voor de voet van de Côte de La Roche-aux-Faucons was het uit met de pret voor Baugnies.
Start van de finale
Gilbert opende het vuur op de Cote de la Roche-aux-Faucons, maar sloeg geen groot gat. Door een opvolgende aanval van Henao werd het peloton helemaal uit elkaar getrokken en een grote groep favorieten kon vervolgens aan de afdaling beginnen, waar Bob Jungels aanviel en uit het niets een grote voorsprong kreeg.
Tour de France
Tour de France | Regenachtige weersvoorspellingen maken eerste dagen nog grilliger
EEN UUR GELEDEN
Geen samenwerking
De Luxemburger kreeg een gat van maximaal 54 seconden en achter hem probeerden onder andere Martin, Wellens en Valverde om het gat te dichten, maar een echte samenwerking kwam er niet. Op de Saint-Nicolas zette Jelle Vanendert een serieuze versnelling in. De Limburger leek snel dichterbij op Jungels te komen, die het zwaar had op de klim.
Op het vlakke stuk wist Jungels zich weer te herpakken waardoor hij naar een prachtige overwinning reed in Luik-Bastenaken-Luik. Woods eindigde op plek twee en Romain Bardet complementeerde het podium.
Wielrennen
Brits kampioenschap | "De 35e etappezege in de Britse trui, stel je voor..." - Cavendish
2 UUR GELEDEN
Wielrennen
Brits kampioenschap | "De 35e etappezege in de Britse trui, stel je voor..." - Cavendish
2 UUR GELEDEN