Van Vleuten won de tweede etappe uiteindelijk met meer dan twee minuten voorsprong op de tweede groep met Longo Borhini, Lippert en Vollering. "Ik had geen idee hoe het zat met mijn vorm, ik had ook de concurrentie al een tijdje niet in actie gezien."
"Ik kom net terug van hoogtestage, dan is het altijd nog even afwachten hoe de benen zijn. Zeker op de tweede dag van een grote ronde. In de Tour viel ik aan in de zevende etappe toen iedereen moe was, nu had iedereen nog frisse benen", evalueert Van Vleuten na de finish.

Knap staaltje teamwork

Ceratizit Challenge by La Vuelta
Vuelta Challenge | Van Vleuten kritisch op organisatie - "Nog niet te vergelijken met Giro en Tour"
13/09/2022 OM 08:17
De 39-jarige Van Vleuten roemt na haar winst vooral haar team, Movistar. "Het was een hele korte etappe van slechts honderd kilometer. We wisten dat we de rit vroeg hard moesten maken, daarom hebben mijn teamgenoten hard doorgetrokken op de derde klim."
"Dat was heel goed teamwork en dat maakt deze overwinning ook nog specialer. We hebben het als team opgezet."

Vuelta Challenge | Van Vleuten grijpt tijdens tweede etappe ook in Spanje de macht

Giro, Tour en Vuelta

Van Vleuten won dit seizoen eerder al het eindklassement in de Giro d'Italia en de Tour de France. De alleskunner wil graag alle drie de grote rondes in een jaar winnen, maar durft nog niet op de zaken vooruit te lopen. "Het is pas over in Madrid."
"Ik wist wel dat dit de zwaarste etappe is maar de vierde rit is ook gevaarlijk. Het is daar heel open en er kan veel wind staan, ik heb daar eerder gekoerst tijdens het WK van 2011." Morgen trekt het peloton van Camargo naar Aguilar de Campoo, een volgende kans voor Van Vleuten om haar voorsprong uit te breiden?

WAAR KIJK JE?

De Vuelta voor vrouwen is volledig te zien live op discovery+ zonder reclame. Het commentaar wordt vijf dagen lang verzorgd door Nick Stöpler en Jip van den Bos.
Ceratizit Challenge by La Vuelta
Vuelta Challenge | Balsamo oppermachtig in Madrid, Van Vleuten voltooit hattrick
11/09/2022 OM 12:41
Ceratizit Challenge by La Vuelta
Vuelta Challenge | Kiesenhofer strandt in zicht van de haven, Persico wint in Segovia
10/09/2022 OM 17:39