Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Vuelta Challenge | Brown wint vanuit de vlucht, Van Vleuten blijft in rode trui

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 09/09/2022 om 19:55 GMT+2

Grace Brown heeft de zeer attractieve derde etappe gewonnen van de Ceratizit Challenge by La Vuelta. De FDJ-renster was Elise Chabbey te snel af in de sprint, terwijl het peloton kort daarachter volgde. De rit van Camargo naar Aguilar de Campoo stond bol van de vluchtpogingen, waarvan die van Brown en Chabby succesvol werd afgerond.

Vuelta Challenge | Brown wint vanuit de vlucht, Van Vleuten blijft in rode trui

De derde etappe was slechts 96 kilometer lang, wat Annemiek van Vleuten ertoe aanzette om in de ochtend nog een trainingsritje te maken met enkele van haar volgers op social media. Van Vleuten had zich goed warm gereden en was volop voorin te vinden op de momenten dat attentie werd gevraagd van de rode trui.
De leidende positie van Van Vleuten kwam geen moment in gevaar, ondanks de vele aanvallen die werden uitgevoerd. De ene na de andere rensters probeerde te ontsnappen en haar geluk te beproeven. Brown ontsnapte al een keer eerder, met Amber Kraak die de aansluiting vond, maar dit tweetal werd teruggepakt.
picture

Vuelta Challenge | Van Vleuten maakt indruk in Colindres - "Had geen idee hoe mijn vorm was"

Segovia

Vele aanvallen later probeerde Brown het nog een keer en ditmaal met succes. De FDJ-renster was het aan haar stand verplicht om de sprint te winnen van Chabbey en deed precies wat er van haar werd verlangd. Op die manier kwam een overwinning uit het boekje tot stand.
Omdat de verschillen zo klein waren – rode trui Van Vleuten eindigde als tiende op acht seconden – waren er geen verschuiven in het algemeen klassement. De enkele uitdagers van Van Vleuten krijgen zaterdag een nieuwe kans als wordt gekoerst naar Segovia, inclusief klimfinish. De laatste stroken hebben een stijging met uitschieters tot 7 procent.
picture

Vuelta Challenge | Van Vleuten grijpt tijdens tweede etappe ook in Spanje de macht

WAAR KIJK JE?

De Vuelta voor vrouwen is volledig te zien live op discovery+ zonder reclame. Het commentaar wordt vijf dagen lang verzorgd door Nick Stöpler en Jip van den Bos.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie