In de ploegentijdrit van 19,9 kilometer in Marina de Cudeyo was de ploeg van Elisa Longo Borghini veruit de sterkste. De Italiaanse kopvrouw pakt daarmee kostbare seconden op haar grootste concurrenten Annemiek van Vleuten en Demi Vollering. Team SD Worx van Vollering kwam binnen op 23 seconden van de uiteindelijke winnaars. Van Vleuten deed het met haar team Movistar zelfs nog iets minder, zij verliezen 25 seconden.

Eerste richttijd

De eerste richttijd werd neergezet door FDJ-SUEZ-Futuroscope. De formatie van Cecille Uttrup Ludwig dook ruim een minuut onder de tijd van Ceratizit-WNT Pro Cycling.
Ceratizit Challenge by La Vuelta
Vuelta Challenge | Alles wat je moet weten over de Ronde van Spanje voor vrouwen
05/09/2022 OM 13:48
De tijd van de Fransen bleef lange tijd staan totdat Team BikeExchange-Jayco er vijf seconden onderdoor ging. De Australiërs zagen vervolgens team na team zich stuk bijten op de tijd, maar uiteindelijk was het Trek-Segafredo die de winnende tijd klokte.

Longo Borghini leider

De Italiaanse Elisa Longo Borghini kwam als eerste over de streep en mag dan ook de eerste rode trui om haar schouders dragen.
Het peloton trekt morgen in een etappe van 105,9 kilometer naar Colindres. Daar kan Van Vleuten direct haar achterstand goedmaken, want er staan maar liefst vijf beklimmingen op de renners te wachten.

WAAR KIJK JE?

De Vuelta voor vrouwen is volledig te zien live op discovery+ zonder reclame. Het commentaar wordt vijf dagen lang verzorgd door Nick Stöpler en Jip van den Bos.
Ceratizit Challenge by La Vuelta
Vuelta Challenge | Van Vleuten kritisch op organisatie - "Nog niet te vergelijken met Giro en Tour"
13/09/2022 OM 08:17
Ceratizit Challenge by La Vuelta
Vuelta Challenge | Balsamo oppermachtig in Madrid, Van Vleuten voltooit hattrick
11/09/2022 OM 12:41