Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Vuelta Challenge | Van Vleuten grijpt tijdens tweede etappe ook in Spanje de macht

Kevin van Nunen

Geupdate 08/09/2022 om 19:53 GMT+2

Annemiek van Vleuten heeft haar ambitie om na de roze en gele ook de rode trui te winnen flink wat kracht bijgezet. De renster van Movistar was oppermachtig tijdens de tweede etappe van de Ceratizit Challenge by La Vuelta. Van Vleuten reed weg op de voorlaatste col en de rest zag haar pas na de finish weer terug.

Vuelta Challenge | Van Vleuten grijpt tijdens tweede etappe ook in Spanje de macht

Na de opener met de ploegentijdrit werd het peloton tijdens etappe twee niet gespaard, want hoewel er in Colindres zowel werd gestart als gefinisht waren het 106,5 zware kilometers. Er moesten maar liefst vijf cols worden bedwongen, waarvan twee van de eerste categorie.
Dit profiel is op het lijf geschreven van Van Vleuten en dat bleek eens te meer. Ze kraakte Demi Vollering en Elisa Longo Borghini op de voorlaatste klim en pakte een voorsprong van zo’n twee minuten. Dit was meer dan voldoende om haar achterstand vanuit de ploegentijdrit weg te werken.

Vollering gekraakt

De afdaling richting de finish leverde voor Van Vleuten geen enkel probleem op en de vlakke laatste tien kilometer evenmin. Ze straalde uit alles onder controle te hebben en dat was in feite ook gewoon zo. Op de streep was niet alleen dagsucces een feit, maar lag ook de rode leiderstrui op de Nederlandse te wachten.
De Vuelta Challenge duurt vijf dagen en finisht zondag in Madrid, tegelijkertijd met de mannen. Er staat vrijdag in de derde rit, met finish in Aguilar de Campoo, opnieuw een stevige klim op het programma. Na de top moet nog zo’n dertig kilometer overbrugd worden richting de finish.

WAAR KIJK JE?

De Vuelta voor vrouwen is volledig te zien live op discovery+ zonder reclame. Het commentaar wordt vijf dagen lang verzorgd door Nick Stöpler en Jip van den Bos.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie