Na de opener met de ploegentijdrit werd het peloton tijdens etappe twee niet gespaard, want hoewel er in Colindres zowel werd gestart als gefinisht waren het 106,5 zware kilometers. Er moesten maar liefst vijf cols worden bedwongen, waarvan twee van de eerste categorie.
Dit profiel is op het lijf geschreven van Van Vleuten en dat bleek eens te meer. Ze kraakte Demi Vollering en Elisa Longo Borghini op de voorlaatste klim en pakte een voorsprong van zo’n twee minuten. Dit was meer dan voldoende om haar achterstand vanuit de ploegentijdrit weg te werken.
Ceratizit Challenge by La Vuelta
Vuelta Challenge | Van Vleuten kritisch op organisatie - "Nog niet te vergelijken met Giro en Tour"
13/09/2022 OM 08:17

Vollering gekraakt

De afdaling richting de finish leverde voor Van Vleuten geen enkel probleem op en de vlakke laatste tien kilometer evenmin. Ze straalde uit alles onder controle te hebben en dat was in feite ook gewoon zo. Op de streep was niet alleen dagsucces een feit, maar lag ook de rode leiderstrui op de Nederlandse te wachten.
De Vuelta Challenge duurt vijf dagen en finisht zondag in Madrid, tegelijkertijd met de mannen. Er staat vrijdag in de derde rit, met finish in Aguilar de Campoo, opnieuw een stevige klim op het programma. Na de top moet nog zo’n dertig kilometer overbrugd worden richting de finish.

WAAR KIJK JE?

De Vuelta voor vrouwen is volledig te zien live op discovery+ zonder reclame. Het commentaar wordt vijf dagen lang verzorgd door Nick Stöpler en Jip van den Bos.
Ceratizit Challenge by La Vuelta
Vuelta Challenge | Balsamo oppermachtig in Madrid, Van Vleuten voltooit hattrick
11/09/2022 OM 12:41
Ceratizit Challenge by La Vuelta
Vuelta Challenge | Kiesenhofer strandt in zicht van de haven, Persico wint in Segovia
10/09/2022 OM 17:39