Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Brugge-De Panne | Jasper Philipsen sprint ook in Brugge-De Panne naar zege – Merlier en Van Poppel tweede en derde

Dave Kornuyt

Geupdate 20/03/2024 om 17:48 GMT+1

Door velen werd de Classic Brugge-De Panne vooraf als het officieuze WK sprint aangeduid. Die mensen kregen waar voor hun geld. In een hectische sprint kwam Jasper Philipsen als eerste over de meet, gevolgd door landgenoot Tim Merlier en Nederlander Danny van Poppel.

Brugge-De Panne | Jasper Philipsen sprint ook in Brugge-De Panne naar zege

Drie vluchters waren het langst in beeld van iedereen tijdens Classic Brugge-De Panne. Victor Vercouillie, Lucas de Meester en de belangrijkste Thomas Gachignard. Die laatste reed zo’n twintig kilometer voor de streep in zijn eentje nog weg.
En dat hield de Fransman van TotalEnergies knap vol. Het peloton nam weliswaar wat gas terug om gevaarlijke sitauties te voorkomen, maar Gachignard fietste in zijn eentje op het hoogtepunt een gat van 45 seconden bij elkaar. Tien kilometer voor de finish werd hij alsnog in de kraag gevat.

DE VLAM VAN HAM

De slotfase was heel hectisch. Op smalle wegen door het Belgische land kwamen renners vaak in de verdrukking te zitten en dat leverde een valpartij op in de laatste kilometer. Slechts een klein groepje sprinters kon door na de finish.
Als eerste zette Danny van Poppel aan, even leek de Nederlander naar de zege te spurten. Maar in zijn kielzog vochten twee Belgen om de slipstream van Van Poppel. Uiteindelijk was het Philipsen die na een kleine botsing met Merlier als eerste over de finish kwam. Van Poppel nam genoegen met de derde plaats achter de twee Belgen.
Voor Philipsen, ook wel bekend als de Vlam van Ham, was het de tweede zege in minder dan een week. De sprinter van Alpecin-Decuininck won afgelopen zaterdag ook Milaan-San Remo al.
picture

Brugge-De Panne | De hectische sprint met Philipsen als winnaar vanuit de lucht

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie