Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Classic Var | Tobias Halland Johannessen juicht te vroeg! - Lenny Martinez profiteert en wint

Matthijs Klerkx

Geupdate 16/02/2024 om 16:38 GMT+1

Een van de belangrijkste wielerwetten is dat je nooit te vroeg mag juichen. Tobias Halland Johannessen weet er nu ook alles van. De Noor van Uno-X Pro Cycling Team dacht de eerste editie van de Classic Var te winnen en nam uitgebreid de tijd zijn zege te vieren. Dat was echter buiten Lenny Martinez van Groupama-FDJ gerekend. De Fransman mocht daarna wél juichen.

Classic Var | Tobias Halland Johannesen juicht te vroeg! - Lenny Martinez profiteert en wint

De Tour des Alpes Maritimes et du Var was niet meer, in het Franse wielervoorjaar. Beide regio’s besloten een eigen wedstrijd op poten te zetten, wel op drie opeenvolgende dagen. Als eerste van de twee was de Var gastheer van een Franse koers, met aankomst op de iconische Mont Faron.
De beklimming in Zuid-Frankrijk die bekend staat als ‘de Kleine Ventoux’ vanwege zijn woeste karakter was in het verleden vaker onderdeel van Parijs-Nice: namen als klokken zoals Gilberto Simoni, Alexandre Vinokourov, Tony Rominger en Miguel Indurain kenden er succes.

Nooit te vroeg juichen

Een kopgroep van zes met weinig bekende namen kreeg een vrijgeleide, in het peloton achtervolgden Groupama-FDJ (David Gaudu en Lenny Martinez) en Israel-Premier Tech (Michael Woods). Richting de slotklim werden de vluchters één voor één bijgehaald.
In de afdaling naar de de zes kilometer lange Mont Faron scheidde een klein groepje zich aan het front van het peloton af. Met zes man gingen de favorieten af op de eindstreep, waar na een door Romain Bardet erg lang gemaakte sprint Tobias Halland Johannessen de sterkste bleek.
De Noor was echter niet de slimste, want hij nam veel te veel tijd om zijn aanstaande overwinning te vieren. Martinez kon zijn wiel nog net voor dat van Johannessen steken en schreef zo de eerste Classic Var op zijn naam.

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie