Klassementsleider Jonathan Milan werd al vroeg in de wedstrijd gelost. Voor de Italiaanse olympisch kampioen ploegentijdrit was de heuvelachtige vijfde etappe te zwaar. Voor Vingegaard die op tien seconden van Milan stond in het klassement kon het eigenlijk niet beter.

Zware koers

De concurrentie maakte het hem niet makkelijk een groepje van Santiago Buitrage, Omar Fraile en Chris Hamilton reed een paar kilometer gevaarlijk voor de kleine groep favorieten uit. Ook een aanval van Pierre Rolland op drie kilometer van de finish leek gevaarlijk. Pas 150 meter voor de finish werd hij teruggepakt.
Wielrennen
Transfer | Geldschieters trekken zich terug uit project B&B Hotels, toekomst Cavendish onzeker
GISTEREN OM 16:21
De laatste meter van de etappe waren zwaar. In de Istrische plaats Labin lag de streep na 200 meter kasseitjes die heuvelop lagen. Vingegaard pakte Rolland terug en leek eenvoudig op weg naar een nieuwe zege. Hij had alleen niet gerekend op de jonge Brit Onley, die gevaarlijk dicht in de buurt bleef. Hij kwam alleen een meter te kort om zijn eerste overwinning in zijn nog jonge carrière te vieren.

Klassement

Vingegaard pakte door zijn overwinning tien bonificatieseconden en heeft nu een voorsprong van acht seconden op Matej Mohoric die de laatste drie etappes als derde eindigde.

WAAR KIJK JE?

De CRO Race is de hele week live te zien op Eurosport. Kijk je liever zonder reclame? Stream dan via discovery+.
Wielrennen
Kop over Kop Wielerawards | Wie boekte in 2022 de knapste zege en welke vlucht was het mooist?
02/12/2022 OM 15:16
Wielrennen
Kop over kop Wielerawards | De kalender kent vele parels, maar wat waren in 2022 de allermooiste?
02/12/2022 OM 12:12