Aanpassingen
Ten opzichte van vorig jaar zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd in het parcours waarvan de belangrijkste is dat de finale van de koers (de laatste 16 kilometer) zich op smallere wegen gaat afspelen. Hierdoor zal de controle van het peloton minder worden en hoopt de organisatie op een meer attractieve wedstrijd. Deze aanpassingen kunnen een voordeel zijn voor de vluchters.
Daarnaast zal er ook dit jaar weer niet gefinished worden op de Cauberg maar 1.8 kilometer verderop waar het WK wielrennen in 2012 ook finishde (de Rijksweg in Vilt-Valkenburg).
Deelnemersveld
Het aantrekkelijke deelnemersveld bestaat uit kassei- en heuvelspecialisten met renners zoals: Van Avermaet, Terpstra, Gilbert, Sagan, Nibali, Valverde, Alaphilippe en Kwaitkowski. De deelname van deze renners kan voor een mooi spektakel zorgen in de Amstel Gold Race. De laatste keer dat Sagan meedeed aan de Amstel Gold Race was in 2013.
Wielrennen
Giro Donne | "We bleven maar sprinten" - Marianne Vos na tweede etappezege
34 MINUTEN GELEDEN
WeerDe weersvoorspellingen zijn op dit moment gunstig, het beloofd een mooie lentedag te worden met veel ruimte voor de zon en temperaturen van rond de 23 graden. Veel weerstand van de wind hoeven de renners niet te verwachten, vooralsnog is er windkracht 2 voorspeld.
Live op EurosportDe koers is zondag live te volgen vanaf 14:45 op Eurosport 1 en de Eurosport Player. Het commentaar wordt verzorgd door Jeroen Vanbelleghem en Bobbie Traksel.
De winnaars van de afgelopen 10 edities:
2017: Philippe Gilbert (Bel)

2016: Enrico Gasparotto (Ita)

2015: Michal Kwiatkowski (Pol)

2014: Philippe Gilbert (Bel)

2013: Roman Kreuziger (Tsj)

2012: Enrico Gasparotto (Ita)

2011: Philippe Gilbert (Bel)

2010: Philippe Gilbert (Bel)

2009: Sergej Ivanov (Rus)

2008: Damiano Cunego (Ita)
Voorbeschouwing
Hieronder alvast een korte voorbeschouwing door onze commentator Jeroen Vanbelleghem.
Wielrennen
Giro Donne | Indrukwekkende Marianne Vos pakt tweede ritzege
EEN UUR GELEDEN
Giro d'Italia Donne
Giro Donne | Indrukwekkende Marianne Vos pakt tweede ritzege
EEN UUR GELEDEN