Het parcours is identiek aan dat van vorig jaar, en dat betekent veel heuvels, en een stuk minder kasseien dan in de geschiedenis. Na de start in Leuven trekken de renners zuidwaarts, de taalgrens over en nemen onderweg verschillende korte, maar heftige heuvels, als de Alsemberg en de Bruineput. Vervolgens zet het peloton koers richting finishplaats Overijse, waar het een lokale ronde van 23 kilometer drie keer aflegt. Een ronde met enkele zeer venijnige klimmetjes, met bijvoorbeeld de Holstheide (955 meter, gemiddeld 5,4% en maximaal 12%) en binnen de laatste kilometer ’t Schavei (700 meter, gemiddeld 6,2% en maximaal 12%).
Mannen om in de gaten te houden zijn natuurlijk de winnaar van vorig jaar Sonny Colbrelli (Bahrain Merida), maar ook zeker Tiesj Benoot. De Vlaamse renner van Lotto Soudal won Strade Bianche maar laat eigenlijk al het hele voorjaar zien goed te zijn. Een Nederlandse zege is alweer een tijdje geleden (Michael Boogerd in 2003) maar veel ogen zijn gericht op Bert-Jan Lindeman (Lotto NL-Jumbo). De Drent gaf eind vorig jaar bij de ploegpresentatie al aan de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race in het rood in de agenda te hebben staan.
Live op Eurosport
Er staat dus mooie koers op het programma door het hart van België. De Brabantse Pijl zie je vanaf 15:30 live op Eurosport 1 en op de Eurosport Player, voorzien van commentaar door onze Jeroen Vanbelleghem en Bobbie Traksel.
Wielrennen
Brits Kampioenschap | Mark Cavendish wint loodzware strijd om Britse titel
25 MINUTEN GELEDEN
De winnaars van de afgelopen 10 edities:
2017: Sonny Colbrelli (Ita)
2016: Petr Vakoč (Tsj)
2015: Ben Hermans
2014: Philippe Gilbert
2013: Peter Sagan (Slo)
2012: Thomas Voeckler (Fra)
2011: Philippe Gilbert
2010: Sébastien Rosseler
2009: Anthony Geslin (Fra)
2008: Sylvain Chavanel (Fra)
Wielrennen
Frans kampioenschap | Florian Senechal sprint naar zege na bloedstollend spannende finale
3 UUR GELEDEN
Wielrennen
Frans kampioenschap | Florian Senechal sprint naar zege na bloedstollend spannende finale
3 UUR GELEDEN