Het parcours is ingekort naar 180 kilometer maar daardoor niet minder zwaar, vooral het finale stuk van de koers is zwaarder geworden. De Knokteberg (123 meter hoog) is nieuw dit jaar en wordt tijdens deze koers maar liefst 3 keer beklommen. Deze veranderingen zijn onder andere doorgevoerd omdat de organisatie (Flanders Classics) elke koers een eigen identiteit wil geven. De renners zijn in ieder geval positief over de veranderingen.
Niet alle bekende namen rijden mee voor de winst, zo rijden Valverde en Quintana de koers mee om de kasseien te testen voor de Tour de France, de 9e etappe van de Tour de France gaat namelijk over het kasseienstuk van Parijs-Roubaix.
Er staat dus mooie koers op het programma en een echte generale repetitie voor de Ronde van Vlaanderen met niet te vergeten een typisch Belgisch lenteweertje. Er wordt flink wat regen verwacht en een stevige wind met windstoten tot 70 km/u.
Wielrennen
Brits Kampioenschap | Mark Cavendish wint loodzware strijd om Britse titel
13 UUR GELEDEN
Gaat Dylan Groenewegen voor de winst? Of lukt het Niki Terpstra om de koers voor de derde keer in zijn carrière te winnen? Onze commentator Jeroen VanBelleghem tipt Oliver Naesen (Belgisch Kampioen) als winnaar.
Live op Eurosport
Dwars door Vlaanderen zie je vanaf 14:30 live op Eurosport 1 en de Eurosport Player.
De winnaars van de afgelopen 10 edities waren:
2017: Yves Lampaert
2016: Jens Debusschere
2015: Jelle Wallays
2014: Niki Terpstra (Ned)
2013: Oscar Gatto (Ita)
2012: Niki Terpstra (Ned)
2011: Nick Nuyens
2010: Matti Breschel (Den)
2009: Kevin Van Impe
2008: Sylvain Chavanel (Fra)
Wielrennen
Frans kampioenschap | Florian Senechal sprint naar zege na bloedstollend spannende finale
15 UUR GELEDEN
Wielrennen
Frans kampioenschap | Florian Senechal sprint naar zege na bloedstollend spannende finale
15 UUR GELEDEN