De Belgen zullen ongetwijfeld hopen dat Yves Lampaert voor de derde keer op rij zal winnen. De Nederlandse ogen zullen vooral gericht zijn op Mathieu van der Poel. De Nederlander won een paar weken terug al de GP Denain, wat kan hij vandaag klaarspelen in het Vlaamse land? En wat kan Dylan van Baarle, die vandaag zijn rentree maakt in Team Sky nadat hij zijn hand brak in Omloop het Nieuwsblad? Een vooruitblik op het programma van vanmiddag.
De vorige twee edities gingen zogezegd naar Yves Lampaert. De Belg won tot op heden dit seizoen nog geen wedstrijd en kan een succesje zo vlak voor de Ronde van Vlaanderen goed gebruiken. Gezien zijn twee overwinningen in de vorige twee edities kun je stellen dat het parcours hem uitstekend ligt. In 2018 kwam hij solo over de finish en dat zag er zo uit.
Tokio 2020
Van Vleuten viert haar gouden medaille op de tijdrit
12 UUR GELEDEN
Toch zijn er ook een aantal andere (Belgische) kapers op de kust. Eurosport-commentator en oud-wielrenner Bobbie Traksel geeft in Kop over Kop – de nieuwe wielerpodcast van Eurosport – hoog op over Oliver Naesen, die rijdt voor AG2R La Mondiale. Luister hier wat Traksel te zeggen heeft over de Belg.
En wat kunnen mannen als Tiesj Benoot, Alejandro Valverde, en de Nederlandse troeven Niki Terpstra en Mathieu van der Poel. Het belooft een zeer interessante dag te worden in Vlaanderen. Kan Lampaert zijn hattrick voltooien, of komt er deze keer een andere renner als eerste over de streep in Waregem? Dwars door Vlaanderen is vanmiddag live te zien vanaf 14:15 op Eurosport 1, met voor- en nabeschouwing door de Eurosport experts.
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Samenvatting superspannende tijdrit heren
15 UUR GELEDEN
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Tom Dumoulin winnaar van het zilver op de tijdrit
19 UUR GELEDEN