Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

E3 Saxo Classic | Enkele fan kan niet tegen verlies - duimpje omlaag voor Van der Poel

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 22/03/2024 om 16:33 GMT+1

De E3 Saxo Classic ging vooraf al de boeken in als het eerste duel tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert in het voorjaar van 2024. Van der Poel viel aan waar hij kon, Van Aert pareerde… en toen was er die val. Een schuiver op de Paterberg besliste de koers en dat kon zo te zien niet iedereen appreciëren tijdens de doorkomst van MVDP op de Oude Kwaremont.

E3 Saxo Classic | Enkele fan kan niet tegen verlies - duimpje omlaag voor Van der Poel

Van der Poel was hard aan het werk op de kasseien van de Kwaremont en werd door velen toegejuicht, maar een enkeling vond de ontwikkelingen in de koers minder aangenaam. Die paar mensen hadden een andere traktatie in petto voor de koploper: middelvingers en duimpjes omlaag.
Dit keer trok Van der Poel – onderweg naar een prachtige overwinning – zich er niets van aan. Dit in tegenstelling tot de cross in Hulst, waar hij het getreiter in de slotronde niet langer pikte. Toen beet MVDP, evengoed in de regenboogtrui, van zich af door een fluim het publiek in te schieten.
“Er staan weer een paar mensen die niets van wielrennen weten. En die vooral niet tegen hun verlies kunnen. Als je geen wielerfan bent, is het verliezen inderdaad”, zo luidde het commentaar van Jeroen Vanbelleghem en Bobbie Traksel terwijl Van der Poel inmiddels bovenop de Kwaremont was en Visma-Lease a Bike de achtervolging in gang zette.
picture

E3 Saxo Classic | Wout van Aert valt op Paterberg, koers beslist? Van der Poel versnelt!

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie