Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

E3 Saxo Classic | Van der Poel reageert boos, ook Van Aert schrikt - publiek staat op de weg

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 22/03/2024 om 16:21 GMT+1

Het is voorjaar en dus leeft de koers in Vlaanderen als nooit tevoren. Dat bleek wel weer tijdens de E3 Saxo Classic, waar het soms rijen dik stond. Iets te dik af en toe, naar de smaak van Mathieu van der Poel en Wout van Aert althans. De twee werden in de afdaling van de Kwaremont opgeschrikt door supporters op de weg.

E3 Saxo Classic | Van der Poel reageert boos, ook Van Aert schrikt - publiek staat op de weg

Van der Poel en Van Aert reden op dat moment een soort tijdrit tegen elkaar, onderweg naar de finish in Harelbeke. MVDP lag een seconde of 16 voor, met nog zo’n 30 kilometer te gaan. Oftewel: er was nog niets beslist en dus was het volle bak alles geven en ook zo snel mogelijk de bocht door.
Precies daarom was het voor Van der Poel even schrikken geblazen toen het publiek anders stond opgesteld dan verwacht. Er stond zoveel volk dat de middenberm werd bevolkt en er maar weinig ruimte was voor de coureurs om tussendoor te manoeuvreren.
picture

E3 Saxo Classic | Wout van Aert valt op Paterberg, koers beslist? Van der Poel versnelt!

Gelukkig geen valpartij

Dit tot ongenoegen van Van der Poel, die tussen het publiek door moest en aan de verkeerde kant leek uit te komen. Even later gebeurde achtervolger Van Aert precies hetzelfde. Zijn reactie was nagenoeg gelijk, want de Belg was evenmin content met de situatie na de afdaling van de Kwaremont.
Uiteindelijk zou het weinig verschil maken, waarna Van der Poel het verschil in zijn voordeel liet groeien.
picture

E3 Saxo Classic | VDP nummer 2! Enkel Wout van Aert kan Mathieu van der Poel volgen op Stationsberg

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie