Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

E3 Saxo Classic | Wordt de Taaienberg beslissend? - “Geen slecht moment om aan te vallen”

Yannick Wezenbeek

Gepubliceerd 22/03/2024 om 12:54 GMT+1

Voorafgaand aan de E3 Saxo Classic hebben Mathieu van der Poel en Wout van Aert vooruitgekeken naar de koers. Beiden voorzien een belangrijke rol weggelegd voor de Taaienberg. De Nederlander weet van afgelopen jaar nog dat hij daar de aanval koos en ook Van Aert houdt rekening met het feit dat dan de koers losbarst.

E3 Saxo Classic | Van der Poel lijkt te willen gaan aanvallen op de Taaienberg - "Goed moment"

Op 80 kilometer van de finish beklimmen de renners de Taaienberg in de E3 Classic. Vaak is de beklimming het startschot voor de finale. Zo denken ook topfavorieten Van der Poel en Van Aert.
“De Taaienberg is geen slecht moment om aan te vallen”, gniffelt Van der Poel. “Maar ik ben ook blij dat de Paterberg er weer in zit. Die hoort bij deze wedstrijd.”

Trainingskamp

Zijn concurrent Van Aert verwacht ook spektakel op de Taaienberg. “Het is de belangrijkste berg in de wedstrijd. Hopelijk zijn mijn benen vandaag goed genoeg op dat moment. Ik wil hier winnen.”
De Belg is net terug van een trainingskamp waar vooral langere beklimmingen op het programma stonden. “Wij denken dat het ook een goede voorbereiding is op de kortere beklimmingen van vandaag. Het was een goed trainingskamp met fantastisch weer. Het kon niet beter.”
picture

E3 Saxo Classic | Van Aert vertelt over zijn trainingskamp - "Beste voorbereiding voor deze koers"

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie