Eurosport

Eurosport Wieler Awards 2019 | Best gesoigneerde wielrenner van het jaar

Eurosport Wieler Awards 2019 | Best gesoigneerde wielrenner van het jaar
By Eurosport

The 21/11/2019 at 09:10Bijgewerkt The 26/11/2019 at 14:48

Wát een seizoen…! Spectaculaire overwinningen, teleurstellingen, verrassingen, alles zat erin. Maar wat waren nou de mooiste momenten, de grootste verrassing en de beste renners? Dat gaan we bepalen met de Eurosport Wieler Awards. De nominaties komen van onze commentatoren, jij bepaalt de winnaar. Stem nu!

  • Vandaag de verkiezing: best gesoigneerde wielrenner van het jaar.

Pascal Ackermann
Eurosport commentator Bobbie Traksel: ‘beelden zeggen meer dan woorden, kijk zelf maar’. Ackermann viel dit jaar niet alleen op door zijn prestaties in de Giro en de ronde van Polen. Ook zijn fiets in de ronde van Italië trok het nodige bekijks. Zijn fiets was namelijk aan beide kanten verschillend.

Ackermann

AckermannEurosport

Vincenzo Nibali
'De haai van Messina' is behalve met fietsen ook altijd druk met zijn materiaal. Alles moet perfect zijn om het optimale resultaat te behalen. En dat lukt hem aardig. Al ruim vijftien jaar zijn niet alleen de wielerprestaties van de Italiaan ronduit indrukwekkend. Hij ziet er ook nog eens altijd goed uit.

Vincenzo Nibali - stage 9 - Giro d'Italia 2019 - Getty Images

Vincenzo Nibali - stage 9 - Giro d'Italia 2019 - Getty ImagesGetty Images

Alejandro Valverde
Hij moest zijn titel eind september afgeven aan de Deen Mads Pedersen, maar de rest van het jaar had de 39e-jarige Spanjaard de eer om rond te rijden in de regenboogtrui. 'Op je veertigste zo rondrijden, over zo'n werkethiek beschikken en zo'n trainingsbeest zijn, dan ben je pas echt goed gesoigneerd.' Aldus Jeroen Vanbelleghem, Eurosport commentator.

Valverde

ValverdeEurosport

Wie vond jij de best gesoigneerde renner van het jaar?

Quick Poll
203 *votes
Pascal Ackermann
Vincenzo Nibali
Alejandro Valverde

Stem ook op de andere categorieën: