Eurosport Wieler Awards 2019 | Doorbraak van het jaar

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 27/11/2019 om 11:28 GMT+1

Wát een seizoen…! Spectaculaire overwinningen, teleurstellingen, verrassingen, alles zat erin. Maar wat waren nou de mooiste momenten, de grootste verrassing en de beste renners? Dat gaan we bepalen met de Eurosport Wieler Awards. De nominaties komen van onze commentatoren, jij bepaalt de winnaar. Stem nu!

Doorbraak van het jaar Thumbnail

• Vandaag de verkiezing: ‘doorbraak van het jaar’
Stemmen kan onderaan de pagina!
Tadej Pogacar
Winnaar van het jongerenklassement en drie etappes in de Vuelta, Sloveens tijdritkampioen, winst in de ronde van Californië en dat op je 21e. Niet veel renners doen het hem na. De jonge Sloveen wist dit jaar echt door te breken bij de elite. Zijn landgenoot en Vuelta winner Primoz Roglic noemde Pogacar eerder al een ‘heel groot renner’. Grote kans dus dat we de twee in 2020 vaak samen op het podium zien staan.
Remco Evenepoel
De hype was enorm maar de pas 19-jarige hoop van België maakte het volledig waar in zijn eerste jaar bij de profs. Hij werd Europees kampioen tijdrijden en werd tweede bij het WK op hetzelfde onderdeel maar vooral met zijn overwinning in de Clásica San Sebastián maakte de pupil van Patrick Lefevre grote indruk. De Eurosport commentatoren zij het er over eens: van deze jonge Belg gaan we nog veel zien de komende jaren.
Egan Bernal
Hij brak in aanloop naar de Giro d’Italia zijn sleutelbeen en ging daarom naar de Tour de France. Een geluk bij een ongeluk. De 22-jarige Ineos-renner werd de jongste winnaar van de grootste wielerronde ter wereld in ruim 100 jaar en de eerste Colombiaan ooit. Daarnaast won hij ook nog even Gran Piemonte, de Ronde van Zwitserland en Parijs-Nice. Het eerste jaar in van het ‘tijdperk Bernal’?