• Vandaag de verkiezing: ‘mooiste eendaagse koers van het jaar’
Stemmen kan onderaan de pagina!
Amstel Gold Race
De Amstel Gold Race is al jaren een beetje het lelijke eendje onder de wielerklassiekers. Maar dit jaar was daar ineens die Witte Zwaan. Alles zit mee op zondag 21 april 2019. Het is droog, de zon schijnt en de temperatuur is aangenaam Het begint als een rustige koers met enkele koplopers tot op 43 kilometer van de finish Mathieu van der Poel wegsprint uit het peloton. Hij krijgt de Astana-renner Izaguirre met zich mee. Zonder succes, een paar kilometer later worden ze alweer bijgehaald door het peloton. De toon is gezet, de klasbakken moeten aan het werk. Het is Alaphilippe die niet langer wil wachten en ervandoor gaat. Hij krijgt Jakob Fuglsang mee in zijn wiel. Op voorhand lijkt dit voor de Franse Deceuninck-QuickStep renner een gemakkelijke overwinning. Achter hem, en grotendeels buiten het zicht van de camera’s begint publiekslieveling Van der Poel aan een waanzinnige comeback. Onderweg raapt hij o.a. Schachmann, Trentin en Mollema op. Het verschil tussen de twee koplopers en de achtervolgers neemt steeds verder af. Wat onmogelijk lijkt, blijkt nog te gebeuren. ‘Dit kan toch niet waar zijn, ongelofelijk’ is wat commentatoren Karsten Kroon en Jeroen Vanbelleghem nog weten uit te brengen. Mathieu van der Poel, precies 29 jaar na zijn vader, sprint favorieten Julian Alaphilippe en Jacob Fuglsang voorbij en wint de Amstel Gold Race 2019. Een sensationele prestatie en een wedstrijd die iedereen nog jarenlang zal herinneren.
Wielrennen
Münsterland | "Extra lekker om de beste sprinters ter wereld te verslaan" - Blije Olav Kooij wint
10 UUR GELEDEN
Ronde van Lombardije
De koers van de vallende bladeren is ieder jaar een schitterende afsluiter van het seizoen waar toppers nog een keer willen vlammen. Dit jaar zou het jaar worden van Philippe Gilbert. De Belg komt in bloedvorm uit de Vuelta en steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken. Niks blijkt minder waar. De Belg eindigt als 54e. Het is die ene Hollander, waarvan bijna niemand het verwachtte die er met de winst vandoor gaat in deze Italiaanse klassieker. Op bijna veertig kilometer van de streep gaat ‘Bau’ er op een onbewaakt moment vandoor. Favorieten als Primoz Roglic en Alejandro Valverde laten het toe. Wat ze dan nog niet weten is dat de Nederlander in topvorm is. Hij blijft iedereen voor en komt als eerste over de finish. Op het podium zien we een geëmotioneerde Mollema. Kippenvel…

Parijs-Roubaix
Hij had er al drie op zijn naam staan en schreef dit jaar nummer vier op zijn toch al indrukwekkende palmares. Philippe Gilbert wint in zijn laatste seizoen bij Deceuninck-QuickStep Parijs-Roubaix. De ‘Hel van het Noorden’ zat ook dit jaar weer vol met kasseienstroken waarop de renners het verschil maken of hoop verliezen. Helaas voor bijvoorbeeld Wout van Aart en Peter Sagan bleek voor hun dat laatste van toepassing. Philippe Gilbert had meer geluk. Samen met de jonge Nils Politt arriveerde hij als eerste op de wielerbaan in Roubaix. Ondanks de baanwielrenervaring van Politt sprint Gilbert naar een van de mooiste overwinningen in een geweldige carrière.
Stem hier ook op:

Wielrennen
Ronde van het Munsterland | Het interview met Olav Kooij na zijn overwinning
10 UUR GELEDEN
Wielrennen
Ronde van het Munsterland | Olav Kooij met afstand de beste in de massasprint
10 UUR GELEDEN