• Vandaag de verkiezing: meerdaagse koers van het jaar.
Tour de France
Ondanks dat het de grootste en meest bekende ronde ter wereld is, staat de Tour de France bij echte wielerliefhebbers doorgaans niet bekend als de mooiste. Maar ook zij konden er dit jaar niet omheen: wat een spectaculaire Tour was dit…! De 106e editie van de Ronde van Frankrijk bevatte alles: spektakel, verrassingen, teleurstellingen, doorbraken, en ga zo maar even door. Het was Mike Teunissen die de eerste twee etappes als eerste de gele trui mocht dragen, na zijn overwinning in etappe 1 en de overwinning van Jumbo-Visma in de ploegentijdrit. Vervolgens wist de Fransman Julian Alaphilippe het gele tricot maarliefst 11 dagen om zijn schouders te houden. Na de gestaakte etappe richting Tignes nam de Colombiaan Egan Bernal het van hem over, om hem vervolgens niet meer af te staan.

Caleb Ewan wint op de Champs Elysees - Bernal wint de Tour de France 2019

Wielrennen
Zesdaagse Gent | Cavendish praat over horrorval en zware blessures na pittige valpartij
24 MINUTEN GELEDEN
Tirreno-Adriatico
Het wordt gezien als de eerste echte test voor de klassementsrenners, Tirreno Adriatico. De ronde door het midden van Italië bevatte in 2019 alles. Met de winst van Alexey Lutsenko in etappe 4 misschien wel als hoogtepunt. De Astana-renner wist na twee valpartijen toch de etappe te winnen na een sprint tegen latere winnaar Primoz Roglic. Dit bleek het begin van het meest succesvolle seizoen ooit van de Sloveen. Er was ook nog Nederlands succes bij de 'Race van de Twee Zeeën'. Sam Oomen won het jongerenklassement en liet daarmee direct zien klaar te zijn voor het seizoen.
Vuelta
2019, een jaar om nooit te vergeten voor Primoz Roglic. Behalve Tirreno-Adriatico sloeg de ex-schansspringer ook zijn slag in de Ronde van Spanje. Na drie loodzware koersweken kwam hij in Madrid als winnaar van de 74e editie over de finish. Zijn landgenoot Tadej Pogacar legde beslag op het jongerenklassement en lijkt hiermee de basis hebben gelegd voor zijn veelbelovende toekomst.
WAT VOND JIJ DE MOOISTE MEERDAAGSE KOERS VAN HET JAAR?
Stem ook op de andere categorieën:
Wielrennen
Wielrennen | Portret van de familie Bäckstedt waar wielersucces in het dna zit
2 UUR GELEDEN
Wielrennen
Veldrijden | Brand is van mening dat Europese kampioenstrui haar ook goed staat
2 UUR GELEDEN