• Vandaag de verkiezing: ‘overwinning van het jaar’
Stemmen kan onderaan de pagina!
Mathieu van der Poel (Amstel Gold Race)
Buitenaards, zo wordt hij ook wel eens genoemd. Buitenaards was ook zijn prestatie bij de Amstel Gold Race afgelopen jaar. Vanuit een verloren positie sprintte Mathieu grote namen als Alaphilippe en Kwiatkowski voorbij en pakte hij als eerste Nederlander sinds Erik Dekker in 2001 de winst in de Limburgse heuvels.
Wielrennen
Vuelta España Femenina | Vuelta voor vrouwen evolueert, nieuwe naam en twee extra etappes
GISTEREN OM 11:14

Amstel Gold Race | De laatste 1.5km

Bauke Mollema (Ronde van Lombardije)
‘’Een bekroning voor een wondermooie carrière’’ aldus Jeroen van Belleghem. Niemand had het verwacht, maar wat een magistrale prestatie. Mollema laat in ‘Il Lombardia’ grote favorieten als Roglic, Valverde, Bernal en Gilbert achter zich en rijdt in zijn eentje naar de finish. De 32-jarige Trek-Segafredo renner kon het na afloop zelf ook nog niet helemaal geloven en toonde duidelijk zijn emoties.
Alexey Lutsenko (Tirenno-Adricato)
‘’Wat een held”, ‘’Wat een kanjer’’, ‘’Dit scenario had niemand kunnen bedenken’’. Karsten Kroon en Jeroen van Belleghem kunnen het niet geloven. De hele etappe op kop fietsen, twee keer vallen, ingerekend worden door de achtervolgers en dan alsnog de etappe winnen. Alexey Lutsenko deed het in de vierde etappe van Tirenno-Adricato.
Remco Evenepoel (Clasicá San Sebastián)
Op je 19e Classico San Sebastian winnen, dat is niet niks. Remco Evenepoel deed het. De Deceuninck-QuickStepp-renner kwam alleen over de finish nadat hij zijn medevluchters wist af te schudden en volgde zo ploeggenoot Julian Alaphilippe op.

Stem hier op de andere categorieën:
Wielrennen
Wielrennen | Milan Vader sluit horrorjaar af - "Laatste herinnering is een paar dagen voor de val"
26/11/2022 OM 11:31
Wielrennen
Wielrennen | Van Aert wil Van der Poel achterna en ziet deelname aan WK gravel zitten
24/11/2022 OM 14:13