Wielrennen

Eurosport Wieler Awards 2019 | Verrassing van het jaar

Deel dit via
Kopiëren
Deel dit artikel

Verrassing van het jaar Thumbnail

Foto: Eurosport

DoorEurosport
27/11/2019 om 10:33 | Bijgewerkt 28/11/2019 om 08:12

Wát een seizoen…! Spectaculaire overwinningen, teleurstellingen, verrassingen, alles zat erin. Maar wat waren nou de mooiste momenten, de grootste verrassing en de beste renners? Dat gaan we bepalen met de Eurosport Wieler Awards. De nominaties komen van onze commentatoren, jij bepaalt de winnaar. Stem nu!

  • Vandaag de verkiezing: Verrassing van het jaar.

Mads Pedersen
In een rit met de complete wereldtop, extreme weersomstandigheden, verschillende valpartijen en een spectaculaire finale zou je verwachten dat de grote namen uiteindelijk de sterkste blijken. Niets bleek minder waar tijdens het WK in Yorkshire. De 23-jarige Deen Mads Pedersen schudde in de laatste kilometers alle favorieten van zich af en sprintte tot slot ook nog eens Matteo Trentin en Stefan Kung uit zijn wiel. Hij bezorgde Denemarken het eerste WK goud ooit. Eurosport commentatoren Jan Hermsen en Karsten Kroon konden hun ogen ook niet geloven. ‘Wat een beest’, is wat ze nog weten uit te brengen.

Wielrennen

KoK S02E18 | Alles wat je altijd al wilde weten over ploegleiders

29/05/2020 OM 07:51

Mads Pedersen verrassende wereldkampioen Yorkshire

00:08:35

Chloé Dygert
Annemiek van Vleuten, dat zou de winnaar worden van het WK tijdrijden bij de vrouwen in Yorkshire. Alleen materiaalpech of extreme weersomstandigheden zouden roet in het eten kunnen gooien. Toch was het de Amerikaanse Chloé Dygert die volledig op eigen kracht het hele deelnemersveld kansloos liet. Zelfs favoriet Annemiek van Vleuten maakte geen kans om de sterke Amerikaanse te verslaan. De Sho - Air TWENTY20-renster ging tot het uiterste, zette scherpe tussentijden neer en kwam totaal uitgeput over de finish. Eurosport commentatoren Iris Slappendel en Jan Hermsen keken bewonderend naar de fenomenale overwinning. ‘Ook al hoop je natuurlijk op een Nederlander, hier krijg je kippenvel van’.

WK Wielrennen | Nederlandse favorieten verliezen van indrukwekkende Dygert

00:03:41

Mike Teunissen
‘Een incidentrijke finale’, aldus Jan Hermsen. Eerst Jacob Fuglsang en daarna Dylan Groenewegen, beide gaan onderuit in de eerste etappe van de Tour de France. Groenewegen kan gelijk een streep zetten door zijn gele trui-ambities. En toch komt de gele trui wel naar Jumbo-Visma. Het is namelijk Mike Teunissen die vriend en vijand verrast door Peter Sagan en Caleb Ewan voor te blijven in de sprint. De volgende dag wint Jumbo-Visma ook nog eens de ploegentijdrit. Mike Teunissen is daarmee de eerste Nederlander sinds Erik Breukink in 1989 die de gele trui om zijn schouder mocht hangen.

Mike Teunissen wint etappe 1 van de Tour de France 2019

00:02:38

Poll
Wat vond jij de verrassing van het jaar?
Mads Pedersen (WK Yorkshire)
Chloé Dygert (WK Yorkshire)
Mike Teunissen (Tour de France)

Stem hier ook op de andere categoriën:

Wielrennen

KoK S02E18 | Alles wat je altijd al wilde weten over ploegleiders

29/05/2020 OM 07:32
Wielrennen

Kop over Kop | Lockdown Editie 27 mei 2020

28/05/2020 OM 12:14
Gerelateerde onderwerpen
Wielrennen
Deel dit via
Kopiëren
Deel dit artikel

Laatste nieuws

Wielrennen

KoK S02E18 | Alles wat je altijd al wilde weten over ploegleiders

29/05/2020 OM 07:32

Nieuwste video's

Wielrennen

KoK S02E18 | Alles wat je altijd al wilde weten over ploegleiders

01:16:34

Meest populair

MotoGP

The In Lap - S01E10 | Ducati in de MotoGP: smaakmaker met succes

GISTEREN OM 12:21