• Vandaag de verkiezing: Verrassing van het jaar.
Mads Pedersen
In een rit met de complete wereldtop, extreme weersomstandigheden, verschillende valpartijen en een spectaculaire finale zou je verwachten dat de grote namen uiteindelijk de sterkste blijken. Niets bleek minder waar tijdens het WK in Yorkshire. De 23-jarige Deen Mads Pedersen schudde in de laatste kilometers alle favorieten van zich af en sprintte tot slot ook nog eens Matteo Trentin en Stefan Kung uit zijn wiel. Hij bezorgde Denemarken het eerste WK goud ooit. Eurosport commentatoren Jan Hermsen en Karsten Kroon konden hun ogen ook niet geloven. ‘Wat een beest’, is wat ze nog weten uit te brengen.
Wielrennen
Eurosport en discovery+ in bezit van tv-rechten voor allereerste Tour de France Femmes
GISTEREN OM 15:05
Chloé Dygert
Annemiek van Vleuten, dat zou de winnaar worden van het WK tijdrijden bij de vrouwen in Yorkshire. Alleen materiaalpech of extreme weersomstandigheden zouden roet in het eten kunnen gooien. Toch was het de Amerikaanse Chloé Dygert die volledig op eigen kracht het hele deelnemersveld kansloos liet. Zelfs favoriet Annemiek van Vleuten maakte geen kans om de sterke Amerikaanse te verslaan. De Sho - Air TWENTY20-renster ging tot het uiterste, zette scherpe tussentijden neer en kwam totaal uitgeput over de finish. Eurosport commentatoren Iris Slappendel en Jan Hermsen keken bewonderend naar de fenomenale overwinning. ‘Ook al hoop je natuurlijk op een Nederlander, hier krijg je kippenvel van’.

WK Wielrennen | Nederlandse favorieten verliezen van indrukwekkende Dygert

Mike Teunissen
‘Een incidentrijke finale’, aldus Jan Hermsen. Eerst Jacob Fuglsang en daarna Dylan Groenewegen, beide gaan onderuit in de eerste etappe van de Tour de France. Groenewegen kan gelijk een streep zetten door zijn gele trui-ambities. En toch komt de gele trui wel naar Jumbo-Visma. Het is namelijk Mike Teunissen die vriend en vijand verrast door Peter Sagan en Caleb Ewan voor te blijven in de sprint. De volgende dag wint Jumbo-Visma ook nog eens de ploegentijdrit. Mike Teunissen is daarmee de eerste Nederlander sinds Erik Breukink in 1989 die de gele trui om zijn schouder mocht hangen.

Mike Teunissen wint etappe 1 van de Tour de France 2019

WAT VOND JIJ DE VERRASSING VAN HET JAAR?
Stem hier ook op de andere categoriën:
Wielrennen
Tour de France | Dit heeft de eerste editie voor vrouwen allemaal te bieden!
GISTEREN OM 14:23
Wielrennen
Tour de France | Dit is wat je nu moet weten over de editie van 2022!
GISTEREN OM 12:56