Eurosport

Eurosport Wieler Awards 2019 | Vlucht van het jaar

Eurosport Wieler Awards 2019 | Vlucht van het jaar
By Eurosport

The 07/11/2019 at 09:20Bijgewerkt The 27/11/2019 at 11:29

Wát een seizoen…! Spectaculaire overwinningen, teleurstellingen, verrassingen, alles zat erin. Maar wat waren nou de mooiste momenten, de grootste verrassing en de beste renners? Dat gaan we bepalen met de Eurosport Wieler Awards. De nominaties komen van onze commentatoren, jij bepaalt de winnaar. Stem nu!

  • Vandaag de verkiezing: ‘vlucht van het jaar’

Stemmen kan onderaan de pagina!

Annemiek van Vleuten, WK Yorkshire (wegwedstrijd vrouwen)
‘’Dit is een van de meest indrukwekkende overwinningen die ik ooit heb gezien’’, aldus Nick Stöpler, Eurosport commentator. Van Vleuten kwam op zaterdag 28 september als eerste over de finish na een indrukwekkende solo van meer dan 107 kilometer. Een paar dagen voor deze heldendaad verloor ze de regenboogkleuren aan de Amerikaanse Chloé Dygert, die het goud pakte op de tijdrit. De 37-jarige Mitchelton-Scott-renster moest het echter maar drie dagen zonder de regenboogtrui doen, want de wegwedstrijd wist ze met groots machtsvertoon te winnen.

Video - Annemiek van Vleuten | Genomineerd: Vlucht van het jaar

02:45

Thomas de Gendt, Tour de France (Etappe 8)
Van begin tot eind in de kopgroep zitten, en dan ook nog winnen. Dat zie je niet vaak in grote wielerrondes. Thomas de Gendt deed het in de achtste etappe van de Tour de France dit jaar. Nadat De Gendt onderweg al een aantal bergpunten bij elkaar sprokkelt, zetten Alaphilippe en Pinot de achtervolging in. Zij komen te laat, want het is de Belg die er met de overwinning vandoor gaat.

Video - Tour de France | Thomas de Gendt wint na indrukwekkende solo

01:26

Damiano Cima, Giro d'Italia (Etappe 18)
‘’Waanzinnig’’, zo omschreef Jeroen Vanbelleghem de achttiende etappe van de Giro d’Italia. Wat niemand verwachte gebeurde. Damiano Cima leek de zwakste schakel in de kopgroep van drie, maar veroverde uiteindelijk na een bizarre ontknoping de etappewinst. In een 166 kilometer lange ontsnapping van Cima, samen met de Duitser Denz en de Italiaan Maestri, zag de kopgroep het peloton in de laatste kilometer wel heel dichtbij komen. Cima besloot er niet op te wachten en passeerde als eerste de finishlijn. Luister vooral naar het commentaar van Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon bij de finish voor optimale beleving.

Video - Cima wint de bloedstollende finale

04:11

Stem hier op de andere categorieën: