• Vandaag de verkiezing: ‘vlucht van het jaar’
Stemmen kan onderaan de pagina!
Annemiek van Vleuten, WK Yorkshire (wegwedstrijd vrouwen)
‘’Dit is een van de meest indrukwekkende overwinningen die ik ooit heb gezien’’, aldus Nick Stöpler, Eurosport commentator. Van Vleuten kwam op zaterdag 28 september als eerste over de finish na een indrukwekkende solo van meer dan 107 kilometer. Een paar dagen voor deze heldendaad verloor ze de regenboogkleuren aan de Amerikaanse Chloé Dygert, die het goud pakte op de tijdrit. De 37-jarige Mitchelton-Scott-renster moest het echter maar drie dagen zonder de regenboogtrui doen, want de wegwedstrijd wist ze met groots machtsvertoon te winnen.
Wielrennen
Vuelta España Femenina | Vuelta voor vrouwen evolueert, nieuwe naam en twee extra etappes
GISTEREN OM 11:14
Thomas de Gendt, Tour de France (Etappe 8)
Van begin tot eind in de kopgroep zitten, en dan ook nog winnen. Dat zie je niet vaak in grote wielerrondes. Thomas de Gendt deed het in de achtste etappe van de Tour de France dit jaar. Nadat De Gendt onderweg al een aantal bergpunten bij elkaar sprokkelt, zetten Alaphilippe en Pinot de achtervolging in. Zij komen te laat, want het is de Belg die er met de overwinning vandoor gaat.
Damiano Cima, Giro d'Italia (Etappe 18)
‘’Waanzinnig’’, zo omschreef Jeroen Vanbelleghem de achttiende etappe van de Giro d’Italia. Wat niemand verwachte gebeurde. Damiano Cima leek de zwakste schakel in de kopgroep van drie, maar veroverde uiteindelijk na een bizarre ontknoping de etappewinst. In een 166 kilometer lange ontsnapping van Cima, samen met de Duitser Denz en de Italiaan Maestri, zag de kopgroep het peloton in de laatste kilometer wel heel dichtbij komen. Cima besloot er niet op te wachten en passeerde als eerste de finishlijn. Luister vooral naar het commentaar van Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon bij de finish voor optimale beleving.
Stem hier op de andere categorieën:
Wielrennen
Wielrennen | Milan Vader sluit horrorjaar af - "Laatste herinnering is een paar dagen voor de val"
26/11/2022 OM 11:31
Wielrennen
Wielrennen | Van Aert wil Van der Poel achterna en ziet deelname aan WK gravel zitten
24/11/2022 OM 14:13