Vandaag de verkiezing: ‘Doorbraak van het jaar’
Stemmen kan onderaan de pagina!
Marc Hirschi (Team-Sunweb)
Met zijn prachtige zege in de Tour de France werd Marc Hirschi al genomineerd voor de 'Vlucht van het jaar', maar 2020 was ook het jaar van zijn grote doorbraak. De Zwitser liet zich in 2019 al een enkele keer zien zoals tijdens de Clásica San Sebastián en in de BinckBank Tour, maar was nog niet zo sterk als tijdens de Tour de France van 2020. Met een dagzege en twee podiumplekken was Hirschi een van de grote smaakmakers in Frankrijk. Na de Tour zette hij zijn sterke vorm door met een derde plek op het WK, een overwinning in de Waalse Pijl en een tweede plek in Luik-Bastenaken-Luik.

Waalse Pijl | Hirschi wint op de Muur van Hoei

Wielrennen
Wielrennen | Van Vleuten rijdt de Giro, Tour en Vuelta in 2022
7 UUR GELEDEN
João Almeida (Deceuninck-QuickStep)
De 22-jarige Portugees liet al eerder in het seizoen zien dat hij in goede vorm was, maar dat hij ruim twee weken lang de roze leiderstrui in de Giro d'Italia mocht dragen hadden maar weinig mensen gedacht. Almeida pakte tijdens de derde etappe de leiding in de Giro door overeind te blijven op de Etna en verraste later in de Giro vriend en vijand met zijn sterke prestaties tijdens de zware bergritten. De beruchte Stelvio was echter te zwaar voor João Almeida, die uiteindelijk vierde werd in het algemeen klassement.
Tao Geoghegan Hart (Ineos Grenadiers)
Tao Geoghegan Hart was in 2019 één van de kopmannen van Team Ineos in de Giro d'Italia, maar moest toen opgeven nadat hij in de 13e etappe zijn sleutelbeen brak na een valpartij. Dit jaar leek hij de man te zien die Geraint Thomas moest bijstaan tijdens de zwaarste etappe. Thomas verloor tijdens de derde etappe naar de Etna echter al ruim twaalf minuten en stapte de vierde etappe niet meer op. Geoghegan Hart won de vijftiende en twintigste etappe van de Giro en reed tijdens de slottijdrit zijn grootste uitdager, Jai Hindley, uit het roze en won daarmee zijn eerste grote ronde!

Giro d'Italia | Tao Geoghegan Hart wint de Giro

WAT VOND JIJ DE DOORBRAAK VAN HET JAAR?
Stem hier op de andere categorieën:
Wielrennen
Wielrennen | “Ik had mijn ogen dicht” - Van Aert weet niet of hij Amstel Gold Race echt won
GISTEREN OM 17:12
Tour de France
Tour de France | “Als ik zie hoe ik train, ben ik weer de oude Dylan” - Groenewegen ruikt kansen
GISTEREN OM 13:31