Vandaag de verkiezing: ‘Ploeg van het jaar’
Stemmen kan onderaan de pagina!
Team UAE-Emirates
Dat Team UAE-Emirates is genomineerd voor ploeg van het jaar heeft het natuurlijk deels te danken aan Tadej Pogacar, die op spectaculaire wijze de Tour de France wist te winnen. De jonge Sloveen was echter niet de enige renner van zijn ploeg die dit jaar succesvol was. Met 33 overwinningen wist alleen Deceuninck-QuickStep dit jaar meer overwinningen te boeken dan de ploeg van Pogacar. Zo mochten onder anderen Diego Ulissi, Fernando Gaviria, Jasper Philipsen en Rui Costa ook juichen dit jaar.

Tadej Pogacar (UAE Team Emirates)

Foto: Getty Images

Wielrennen
Wielrennen | Vuelta 2023 start in Barcelona
6 UUR GELEDEN
Team Jumbo-Visma
Met Tom Dumoulin als extra kopman in de kopman in de gelederen leek Team Jumbo-Visma wederom een fantastisch seizoen te gaan draaien. Toch zat niet alles mee voor de Nederlandse ploeg, zo moest Steven Kruijswijk de Giro d'Italia verlaten na een positieve coronatest en verloor Primoz Roglic de Tour de France op de voorlaatste dag. Desondanks boekte de geel-zwarte brigade ook genoeg fantastische overwinningen met Wout van Aert die ongelofelijk sterk terugkeerde op de weg en Primoz Roglic die tien dagzeges boekte.

Primoz Roglic est le vainqueur de la Vuelta 2020

Foto: Getty Images

Deceuninck-QuickStep
Het zat 'the Wolfpack' zeker niet altijd mee dit jaar met valpartijen van Fabio Jakobsen en Remco Evenepoel. Toch was de Belgische formatie dit jaar weer lijstaanvoerder met 39 WorldTour overwinningen. Zo reed Alaphilippe in het geel en in de regenboogtrui, won Sam Bennett massasprints in Spanje, Frankrijk en België, maakte Joao Almeida furore in de roze leiderstrui van de Giro d'Italia en won Remco Evenepoel overal waar hij rondreed.

Julian Alaphilippe in het geel

Foto: Getty Images

WAT VOND JIJ DE PLOEG VAN HET JAAR
Stem hier op de andere categorieën:
Wielrennen
Wielrennen | Wat zijn de 5 Monumenten in het wielrennen?
21/01/2022 OM 17:29
Wielrennen
Wielrennen | Van Vleuten rijdt de Giro, Tour en Vuelta in 2022
20/01/2022 OM 15:36