Vandaag de verkiezing: ‘Vlucht van het jaar’
Stemmen kan onderaan de pagina!
Mathieu van der Poel (BinckBank Tour - Etappe 5)
Dat Mathieu van der Poel buitenaards sterk kan zijn liet hij dit jaar meerdere keren zien, waaronder in de BinckBank Tour. In de afsluitende etappe ging de Nederlander met nog zo'n 75 kilometer te gaan in de aanval en reed hij 25 kilometer later helemaal alleen aan kop. Van der Poel bleef achtervolgers Naesen, Colbrelli en Sören Kragh Andersen nipt voor en won niet alleen de etappe, maar ook de eindzege in de BinckBank Tour.

BinckBank Tour | Waanzinnige overwinning Mathieu van der Poel

Wielrennen
Wielrennen | Vuelta 2023 start in Barcelona
7 UUR GELEDEN
Remco Evenepoel (Ronde van Polen - Etappe 4)
Drie dagen na de verschrikkelijke valpartij van Fabio Jakobsen in de Ronde van Polen zorgde Remco Evenepoel voor een schitterend eerbetoon voor zijn ploeggenoot. De jonge Belg demarreerde op 51 kilometer van de finish en declasseerde al zijn concurrenten. Op de finish was zijn voorsprong bijna 2 minuten waardoor de Deceuninck-Quickstep-renner de tijd kon nemen om zijn teamgenoot Fabio Jakobsen te eren. Met deze fantastische overwinning nam Remco Evenepoel de leiding in het algemeen klassement over.

Ronde van Polen | Emotionele overwinning Remco Evenepoel

Marc Hirschi (Tour de France - Etappe 12)
Marc Hirschi liet zich tijdens het Critérium du Dauphiné al een paar keer goed zien, maar dat hij zo sterk was in de Tour de France hadden maar weinig mensen verwacht. De 22-jarige Zwitser kwam met een tweede plek in Nice en een derde plek in Laruns al twee keer dicht bij een etappezege, maar tijdens de twaalfde etappe naar Sarran was het dan eindelijk raak. Op de zwaarste klim van de dag, de Suc au May, counterde Hirschi een aanval van Marc Soler en ging hij er alleen van door. In de laatste dertig kilometer probeerden de achtervolgers nog dichterbij te komen, maar Marc Hirschi was toch echt de sterkste van de dag.

Tour de France | Marc Hirschi wint schitterende etappe naar Sarran

WAT VOND JIJ DE VLUCHT VAN HET JAAR?

Wielrennen
Wielrennen | Wat zijn de 5 Monumenten in het wielrennen?
21/01/2022 OM 17:29
Wielrennen
Wielrennen | Van Vleuten rijdt de Giro, Tour en Vuelta in 2022
20/01/2022 OM 15:36