Vandaag de verkiezing: ‘Wielrenster van het jaar’
Stemmen kan onderaan de pagina!
Elizabeth Deignan
De Nederlandse vrouwen zijn de afgelopen jaren ontzettend moeilijk te kloppen op de weg, maar Elizabeth Deignan liet in 2020 zien dat het zeker niet onmogelijk is! De 32-jarige Britse won La Course, de GP van Plouay, Luik-Bastenaken-Luik en droeg de roze trui in de Giro d'Italia nadat ze de openingstijdrit won. Voor Deignan was het haar beste seizoen sinds 2016.

Luik-Bastenaken-Luik | Deignan wint na geweldige solo

Coppa Sabatini
Coppa Sabatini | Michael Valgren koning van Toscane na tweede overwinning
16/09/2021 OM 14:53
Anna van der Breggen
Haar jacht op een tweede gouden Olympische medaille werd een jaar uitgesteld, maar Anna van der Breggen maakte er nog steeds een schitterend seizoen van. Met de twee gouden medailles tijdens het WK wielrennen in Imola als een van de vele hoogtepunten. Van der Breggen werd verder Nederlands kampioene, Europees kampioene tijdrijden, won de Giro Rosa en ook nog eens de Waalse Pijl.

WK Imola | Anna van der Breggen voor de tweede keer wereldkampioene

Annemiek van Vleuten
Annemiek van Vleuten leek dit jaar nog wel beter dan in 2019. In het voorjaar won ze Omloop het Nieuwsblad en toen het seizoen weer werd hervat was ze niet te kloppen in Spanje en bij Strade Bianche. Na het winnen van het Europees kampioenschap ging van Vleuten hard onderuit in de voorlaatste etappe van de Giro Rosa, terwijl ze in de roze leiderstrui reed. De 38-jarige van Vleuten brak haar pols, maar zat twee weken later alweer op de fiets tijdens het WK, waar ze tweede werd.

Strade Bianche | Annemiek van Vleuten wint in Italië en blijft ongeslagen in 2020

WIE VOND JIJ DE BESTE WIELRENSTER VAN HET JAAR?
Stem hier op de andere categorieën:
Coppa Sabatini
Coppa Sabatini | Michael Valgren koning van Toscane na tweede overwinning
16/09/2021 OM 14:53
Ronde van Luxemburg
Ronde van Luxemburg | Sacha Modolo snelste in massasprint
16/09/2021 OM 14:32