Eurosport

Eurosport Wieler Awards 2019 | Ploeg van het jaar

Eurosport Wieler Awards 2019 | Ploeg van het jaar
By Eurosport

The 04/11/2019 at 09:15Bijgewerkt The 18/11/2019 at 09:22

Wát een seizoen…! Spectaculaire overwinningen, teleurstellingen, verrassingen, alles zat erin. Maar wat waren nou de mooiste momenten, de grootste verrassing en de beste renners? Dat gaan we bepalen met de Eurosport Wieler Awards 2019. De nominaties komen van onze commentatoren, jij bepaalt de winnaar. Stem nu!

  • Vandaag de verkiezing: ‘Wielerploeg van het jaar’.

Stemmen kan onderaan de pagina!

Jumbo-Visma
52 zeges. Podium in alle drie de grote rondes met winst in de Vuelta voor Primoz Roglic, de meest gewonnen etappes voor één renner in 2019 door Dylan Groenewegen en meerdere zeges en een gele trui in de Tour de France, zomaar een greep uit het meest succesvolle seizoen van team Jumbo-Visma ooit. De Nederlandse formatie heeft dit jaar definitief de stap naar de wereldtop gemaakt.

Video - Jumbo-Visma | Genomineerd: Ploeg van het jaar

02:48

Deceuninck-QuickStep
Milaan-San Remo, Parijs-Roubaix, twee keer Jakobsen en Gilbert in de Vuelta, de Hammer Series, Strade Bianche… heb je nog even? De dominantie van de Wolfpack was weer overweldigend met dit jaar 68 overwinningen (wederom lijstaanvoerders). En dan hebben de veelwinnaars en klassiekerspecialisten ineens een tijdrit- en rondespecialist in Alaphilippe bleek tijdens de Tour de France. Met een Europees-, Luxemburgs-, Argentijns en Deens kampioen en nog vele andere toprenners heeft Patrick Lefevere ook niet het minste materiaal tot zijn beschikking.

Video - Deceuninck-QuickStep | Genomineerd: Ploeg van het jaar

02:26

Bora-hansgrohe
Dit jaar liet Bora-hansgrohe zien dat het meer is dan alleen oogappel Peter Sagan. O.a. Pascal Ackerman, Sam Bennett, Davide Formolo, Maxmillian Schachmann en Rafal Majka gaven het seizoen kleur en zorgen ervoor dat Bora-hansgrohe zeker niet onderdoet voor de andere twee genomineerden. Etappezeges in zowel de Tour de France, Vuelta á España en de Giro d’Italia maken dat de Duitse teamformatie nog steeds derde staat op de PCS-ranking, voor ploegen als INEOS en Astana.

Video - Bora-hansgrohe | Genomineerd: Ploeg van het jaar

02:18

Stem hier op de andere categorieën: