De Sloveen was daarmee de grote winnaar van de grote namen. Nummer twee Julian Alaphilippe moest op de voorlaatste klim lossen. Mollema kon aanvankelijk aanhaken, maar moest op de flanken van de Azurki alsnog prijsgeven. Mollema finishte op ruim anderhalve minuut achter Roglic en zakte in het algemeen klassement terug naar de vijfde plaats.
Vanaf de start in Vitoria was de koers levendig. Groepjes renners sprongen weg en Mikel Landa opende de aanval op Roglic. De kopman van LottoNL-Jumbo is deze week in Baskenland echter een klasse apart. Moeiteloos wuifde hij de aanvallen op zijn leidende positie weg.
Aanvalslust
Tokio 2020
Van Vleuten viert haar gouden medaille op de tijdrit
12 UUR GELEDEN
De beslissing viel op de slotklim Azurki. Carlos Verona, een van de vroege vluchters van de etappe, werd achterhaald door Izagirre, Landa, Roglic, Padoen, Fraile en Herrada. Gezamenlijk stuurden ze richting de meet in Eibar. Daar beloonde Fraile, ook behorend tot de allereerste groep gevluchte renners, zijn aanvalslust met de dagzege.
Morgen de slotrit van de Baskische week. De koninginnenrit van slechts 122 kilometer naar Arrate, maar wel met acht beklimmingen onderweg. Voor Roglic lijkt er geen vuiltje aan de lucht. Hij heeft 1.51 minuten voorsprong op Mikel Landa.
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Samenvatting superspannende tijdrit heren
15 UUR GELEDEN
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Tom Dumoulin winnaar van het zilver op de tijdrit
19 UUR GELEDEN