Het was al snel duidelijk dat de tweede rit in Friesland zou uitdraaien op een massasprint en toen het aftellen er eenmaal opzat, werd er getrakteerd op vuurwerk. Uneken, Chloe Hosking en Alice Barnes deden bij de aankomst weinig tot niets voor elkaar onder.
De verschillen waren minimaal en daarom was op de streep niet direct duidelijk wie er had gewonnen, maar toen er eenmaal duidelijkheid werd verschaft, was het wel degelijk Uneken die kon juichen en richting het podium mocht, onder meer voor de veelbesproken goodiebag van Easytoys.

Fryslân Tour | Wereldkampioene Van Dijk sterkste in strijd tegen de klok

Giro d'Italia
Giro d’Italia | Bouwman, Dumoulin, Kelderman of Van der Poel in kopgroep naar Genua? Volg ons blog!
11 UUR GELEDEN

Easytoys

Commentatrice en Eurosport-expert Iris Slappendel reageerde op alle commotie na de tijdrit en vindt de prijs die Easytoys overhandigt aan de winnares totaal niet seksistisch. Slappendel hekelt de dubbele moraal en vindt het jammer dat er blijkbaar nog steeds taboes bestaan als het om seks gaat.
De roze leiderstrui blijft om de schouders van Ellen van Dijk en die kwam eigenlijk geen moment in gevaar. De Fryslân Tour wordt zaterdag afgesloten met een tocht van 137 kilometer met zowel start als finish in Drachten.

Fryslân Tour | Tijdrijden op hindernisbaan, renster rijdt bijna tegen bestelbusje op

WAAR KIJK JE?

De Easytoys Bloeizone Fryslân Tour is te bekijken op discovery+.
Giro d'Italia
Giro d'Italia | López behoudt het roze, Carapaz schuift twee plaatsen op - Check alle klassementen
16 UUR GELEDEN
Giro d'Italia
Giro d'Italia | Samenvatting etappe 11 - De kaasrit naar Reggio Emilia
16 UUR GELEDEN