De Slowaakse veelvreet won eerder in het Vlaamse land de edities van 2013 en 2016. Daarmee sluit hij zich aan bij het groepje recordhouders Robert Van Eenaeme, Rik Van Looy, Eddy Merckx, Tom Boonen en Mario Cipollini. Ook zij waren driemaal de sterkste in Wevelgem.
Kemmelberg scherprechter
Wielrennen
Ronde van België | Agnieszka Skalniak - Sojka eerste leider na winst in proloog
16 UUR GELEDEN
Zoals vaker was de tweede passage van de Kemmelberg de scherprechter tijdens deze 80e editie van Gent-Wevelgem. Een elitegroep met veel favorieten maakte zich los van de rest van het veld. Nederlandse troefs Niki Terpstra en Dylan Groenewegen misten de boot, net als Kristoff en Degenkolb.
Met vier renners in de kopgroep had Quick-Step de beste papieren en leek een ritzege voor de Italiaanse sprinter Viviani in de maak. Sagan, die vroeg aanging, koos echter de beste lijn en sprintte met opvallend gemak naar de zege. En terwijl Peter de Grote zijn vuist triomferend in de lucht stak, sloeg de geklopte Viviani uit frustratie zijn hand stuk op zijn stuur.
Hoogmis
Woensdag staan de eendaagse specialisten aan de start van Dwars door Vlaanderen. En dan volgt zondag een van de hoogtepunten van het wielerseizoen: de Ronde van Vlaanderen, de hoogmis op Eerste Paasdag.
Tour de France
Tour de France | "Graag mijn handen in de lucht op de Champs-Élysées" - Fabio Jakobsen over doel
17 UUR GELEDEN
Tour de France
Tour de France | Quinten Hermans snapt er niets van - "Onduidelijk waarom ik thuis moet blijven"
20 UUR GELEDEN