Op 96 kilometer van de meet was het Kristen Faulkner zelf die het wel mooi genoeg geweest vond in het peloton. Samen met Gaia Realini vormde ze de vlucht van de dag op de derde koninginnenetappe op rij.

Faulkner

Op 27 kilometer van de meet liet Kristen Faulkner haar medevluchter achter zich en maakte ze er een solo van. Daarachter vocht de groep favorieten met Marta Cavalli, Annemiek van Vleuten en Elisa Longo Borghini voor tijdwinst, want Faulkner hield het tempo op kop zo hoog dat er geen terugkomen meer aan was.
Giro d'Italia Donne
Giro Donne | Prachtige beelden! Van Vleuten deelt roze truien uit aan medewerkers Movistar
12/07/2022 OM 09:45

Cavalli

Marta Cavalli reed nog weg bij Van Vleuten en Longo Borghini op twee kilometer van de meet. Uiteindelijk wist ze 14 seconden af te snoepen van de voorsprong van Van Vleuten die in het wiel van Longo Borghini over de finish kwam.

Klassement

In het klassement staat van Vleuten op dit moment nog ruim aan kop. Marta Cavalli komt dus iets dichterbij, maar lijkt zo goed als zeker van de tweede plaats. Mavi Garcia kende een slechte dag en verloor veel tijd op Elise Longo Borghini. Zo is er ineens toch weer meer mogelijk voor het podium.
Giro d'Italia Donne
Giro Donne | Van Vleuten komt niet meer in de problemen en pakt in Padua derde eindzege
10/07/2022 OM 12:39
Giro d'Italia Donne
Giro Donne | Van Vleuten komt niet meer in de problemen en pakt in Padua derde eindzege
10/07/2022 OM 12:35