"Veel hangt af van het koersverloop. Na de top is het natuurlijk vooral vlak. Zeker als er al een groep weg is voor de klim, denk ik dat we gewoon gaan sprinten", zei Van der Poel voor de start in San Remo.
De warmte deert hem niet veel. "Ik koers en train graag met warm weer. Ik verlies alleen wel veel vocht en zout. Dat zie je ook op mijn shirt. Maar ik rijd liever zo dan in de regen."

Gehoopte scenario

Tour de France
Tour de France | Van der Poel moet direct na de start lossen uit peloton op langste dag
7 MINUTEN GELEDEN
Ook blikte Van der Poel terug op de etappe van woensdag, toen zijn ploeggenoot Stefano Oldani de winst pakte. "Dit was het scenario waarop we hadden gehoopt voor de etappe van Napels. We waren toen kritisch, omdat dit toen niet is gelukt."
"Het is een stuk leuker koersen als er ook andere jongens van de ploeg weg zijn. Dan maak ik mij ook niet druk dat er te veel naar mij wordt gekeken. En zoals je hebt gezien, kan ik dan ook de bliksemafleider zijn."

Waar kijk je?

De Giro d’Italia is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Mis niks van de 105e Giro en stem je tv af op Eurosport of kies voor een geheel reclamevrije stream op discovery+.
Tour de France
Tour de France | Van der Poel moet direct na de start lossen uit peloton op langste dag
7 MINUTEN GELEDEN
Tour de France
Tour de France | Liveblog - Een dag voor de puncheurs, vindt Van der Poel zijn benen terug?
EEN UUR GELEDEN