Het is de zoveelste keer dat Angel Lopez uit moet stappen in een grote ronde. De Colombiaan haalde zowel tijdens de Tour de France als in de Vuelta van vorig seizoen de finish niet. Zijn laatste eindklassering in een grote ronde was in de Tour de France van 2020, toen de Colombiaan, toen nog in dienst van Movistar, als zesde eindigde in het klassement.
Het is de vierde grote ronde op rij dat de renner van Astana Qazaqstan niet uitrijdt. Zijn ploeg reageerde als volgt op zijn uitvallen. "Tijdens de laatste dagen had López last van een blessure aan zijn linkerheup. We zullen binnenkort meer info naar buiten brengen als we meer weten van de dokter.”
Tour de France
Tour de France | Liveblog - Een dag voor de puncheurs, vindt Van der Poel zijn benen terug?
EEN UUR GELEDEN

Opmerkelijk scène in Vuelta

Tijdens de meest recente editie van de Vuelta stapte Superman opmerkelijk genoeg pas in de een-na-laatste rit af nadat hij furieus was over de tactiek van zijn ploeg, waarna hij stampvoetend in de ploegleiderswagen van zijn vorige ploeg Movistar stapte.
En dat terwijl hij tijdens de laatste grote ronde van het wielerseizoen in goede doen was. De Colombiaan rolde tijdens de Koinginnenrit in de in dichte mist als eerste over de finish op de gruwelijke col, met stroken van wel 17 procent recht omhoog. Zijn opmerkelijke gedrag kwam hem op een ontslag te staan, waarna Astana hem oppikte.

La Vuelta | Superman López wint op supercol en komt als eerste uit de mist

Giro 2019

Ook in de Giro d'Italia is het gedrag van de opvliegende Angel Lopez niet altijd voorbeeldig. Tijdens de editie in 2019 kwam de Colombiaan door een toeschouwer ten val. Een boze Angel Lopez uitte zijn frustratie in de richting van de schuldige toeschouwer en gaf hem een aantal klappen.

Kansen Astana

Zijn teamgenoot Vincenzo Nibali blijft Astana's best geplaatste renner in het eindklassement. 'De haai van Messina staat nu 12e op 30 seconden van van der Poel. Voor het team van Astana staan ook Fabio Felline en Valerio Conti in de top 30.

WAAR KIJK JE?

De Giro d’Italia is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Mis niks van de 105e Giro en stem je tv af op Eurosport of kies voor een geheel reclamevrije stream op discovery+.
Giro d'Italia Donne
Kijk live naar de zevende etappe van de Giro Donne met Brand, Vos en Van Vleuten!
2 UUR GELEDEN
Tour de France
Kijk live naar zesde etappe Tour de France met kansen voor Van Aert, Pogacar en Van der Poel!
2 UUR GELEDEN