Eurosport

Giro d'Italia | Voorbeschouwing etappe 4: Orbetello > Frascati (235km)

Giro d'Italia | Voorbeschouwing etappe 4: Orbetello > Frascati (235km)
By Eurosport

The 14/05/2019 at 11:20Bijgewerkt The 14/05/2019 at 12:59

Vandaag laat het peloton de kustplaatsje Orbetello achter zich om zuidwaarts te koersen richting Frascati, vlakbij de hoofdstad Rome. Het profiel belooft in ieder geval meer spektakel dan de etappe van gisteren, toen het tot de finale relatief saai was, maar dat helemaal goed werd gemaakt door een zinderende finale, waarbij Elia Viviani uiteindelijk werd gediskwalificeerd.

Video - Giro d'Italia | Viviani als eerste over de streep, Gaviria aangewezen als winnaar

10:41

De etappe, die in totaal 235 kilometer lang is, lijkt ideaal voor een grote groep vluchters, die in het begin van de koers weg zullen proberen te vluchten. Het parcours van vandaag gaat op en af; het bevat een aantal heuveltjes en een aantal afdalingen, maar nergens wordt het zo steil dat het problemen gaat opleveren voor de renners, zelfs niet voor sprinters zoals Viviani en Gaviria. De laatste vijf kilometer bevat zowel een afdaling als een klein klimmetje, en het hangt van het tempo van het peloton af of de sprinters in de finale nog een kans maken.

Kan Elia Viviani de frustratie van gisteren achter zich laten en alsnog zijn eerste etappezege van deze Giro pakken, of gaat er een aanvaller met de zege aan de haal. Kijk de vierde etappe van de Giro vandaag vanaf 13:00, met voor- en nabeschouwing, live en exclusief op Eurosport 1 en de Eurosport Player.