Tom Dumoulin is volgens de bookmakers topfavoriet voor de etappe van vandaag. De Nederlander is een van de weinige echte specialisten die meedoen aan deze Giro. Dumoulin is erkend tijdrijder en dat bewees hij deze zomer nog met een zilveren medaille op de Olympische Spelen.
Het parcours is kort en technisch en daarmee niet echt volgens de smaak van Dumoulin. Dat weerhoudt de wedkantoren er echter niet van om hem grootste kanshebber op de overwinning te zien. Vlak achter Dumoulin vinden we de drager van de roze trui terug.

Giro d’Italia | “Tijdrit is op het lijf van Van der Poel geschreven” - Van Emden na verkenning

Giro d'Italia
Giro d’Italia | Samenvatting van etappe zeventien met glansrollen voor Leemreize en Van der Poel
2 UUR GELEDEN

Van der Poel

Mathieu van der Poel reed nog zeer weinig tijdritten in zijn carrière, maar in de Tour de France vorig jaar maakte hij indruk. Het technische parcours moet hem op papier goed liggen en dus wordt Van der Poel als nummer 2 voorspeld.
De grootste concurrentie voor Dumoulin, naast Van der Poel, komt uit Portugal en vanuit zijn eigen ploeg. Joâo Almeida wordt als nummer 3 verwacht. Daarachter volgen Tobias Foss en Edoardo Affini. Het kan voor Nederland en Jumbo-Visma zomaar eens een hele mooie dag worden.

Giro d'Italia | Bekijk hier hoe Mathieu van der Poel de eerste etappe wint

Waar kijk je?

De Giro d’Italia is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer exclusief en live op Eurosport en discovery+. Dagelijks verzorgen Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon het commentaar bij de etappes. Elke dag volgt na de finish een Kop over kop-show. Mis dus niks van de 105e Giro d'Italia en stem je tv af op Eurosport of kies voor een geheel reclamevrije stream op discovery+.
Giro d'Italia
Giro d’Italia | Samenvatting van etappe zeventien met glansrollen voor Leemreize en Van der Poel
2 UUR GELEDEN
Wielrennen
Ronde van Noorwegen | Hayter sprint naar overwinning en Evenepoel raakt leiderstrui kwijt
2 UUR GELEDEN