De eerste etappe is een tijdrit met een lengte van 9.7 kilometer. Het parcours van de tijdrit is kort maar toch vrij zwaar door de golvende wegen en heeft veel kleine klimmetjes en afdalingen. De scherpe bochten in het parcours kunnen de snelheid bij de renners er goed uithalen. De start en finish zijn naast het oude deel van de stad.
De renners moeten dus al hun aandacht bij het parcous houden om het maximale eruit te halen. Lukt het Tom Dumoulin om in deze eerste tijdrit al gelijk het roze te pakken?
Giro d'Italia
Oomen: 'Ja, ik heb ook mezelf verbaasd deze Giro'
27/05/2018 OM 18:32
Eurosport Player: nu eerste 7 dagen gratisDe eerste etappe van de Giro d'Italia is vandaag vanaf 12:30 uur LIVE te zien op Eurosport 1. En natuurlijk ook op de Eurosport Player. Hier kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Nu de eerste 7 dagen GRATIS. Daarna ben je al Eurosport Player-member voor de speciale prijs van € 19,99 per jaar. Dus, wil je letterlijk geen seconde missen van alle live actie, ga dan naar eurosportplayer.nl.
Giro d'Italia
Dumoulin: 'De Tour de France? Die is nog niet zeker'
27/05/2018 OM 18:06