Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

De Giro begint! Tijdrit: Jeruzalem – Jeruzalem

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 04/05/2018 om 08:38 GMT+2

Voor het eerst in de geschiedenis gaat een grote wielerronde over de grenzen van Europa, de Giro d'Italia start namelijk in de 3000 jaar oude stad Jeruzalem (Israël).

Giro, Tom Dumoulin

Foto: Getty Images

De eerste etappe is een tijdrit met een lengte van 9.7 kilometer. Het parcours van de tijdrit is kort maar toch vrij zwaar door de golvende wegen en heeft veel kleine klimmetjes en afdalingen. De scherpe bochten in het parcours kunnen de snelheid bij de renners er goed uithalen. De start en finish zijn naast het oude deel van de stad.
De renners moeten dus al hun aandacht bij het parcous houden om het maximale eruit te halen. Lukt het Tom Dumoulin om in deze eerste tijdrit al gelijk het roze te pakken?
Eurosport Player: nu eerste 7 dagen gratisDe eerste etappe van de Giro d'Italia is vandaag vanaf 12:30 uur LIVE te zien op Eurosport 1. En natuurlijk ook op de Eurosport Player. Hier kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Nu de eerste 7 dagen GRATIS. Daarna ben je al Eurosport Player-member voor de speciale prijs van € 19,99 per jaar. Dus, wil je letterlijk geen seconde missen van alle live actie, ga dan naar eurosportplayer.nl.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie