Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

De langste etappe is nog een stukje langer

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 15/05/2018 om 09:26 GMT+2

Na de welverdiende rustdag moeten de renners vandaag flink aan de bak. De langste etappe van deze 101e Giro is nog een klein stukje langer dan gepland. Door een omleiding legt het peloton 5 kilometer extra af, 244 kilometer in totaal.

Giro etappe

Foto: Getty Images

Na de start in Penne gaat het meteen zo'n 20 kilometer flink bergop om de Fonte Della Creta (2e categorie) te bedwingen. Verderop in de etappe volgen nog twee lichtere bulten in een verder glooiend heuvellandschap op weg naar het noorden.
Die route gaat grotendeels langs de oostelijke rug van de Apennijnen en duikt in de finale weer een stuk het binnenland in. De slotkilometers zijn behoorlijk technisch, met vier scherpte bochten voordat er in een rechte lijn richting de finish kan worden gesprint.
Een ideale rit voor avonturiers die smachten naar dagsucces. Bijvoorbeeld Koen Bouwman die zaterdag in Montevergine net naast de ritzege greep en al aankondigde dat hij vandaag opnieuw kansen ziet.
Eurosport Player: nu eerste 7 dagen gratis
De 10e etappe is vandaag vanaf 13:15 uur LIVE te zien op Eurosport 1. En natuurlijk ook op de Eurosport Player. Hier kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Nu de eerste 7 dagen GRATIS. Daarna ben je al Eurosport Player-member voor de speciale prijs van € 19,99 per jaar. Dus, wil je letterlijk geen seconde missen van alle live actie, ga dan naar eurosportplayer.nl.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie