De dertiende etappe verliep voor het grootste deel vrij rustig, pas op het einde werd het tempo opgevoerd. Doordat het tempo vanuit het peleton werd opgevoerd konden de vijf vluchters: Vendrame, Tonelli, Zhupa, Irizar, en Marcato, die al vroeg in de etappe ontsnapt waren, op 6 kilometer voor de finish weer ingerekend worden.

In de massasprint ging Marco Coledan op 1 kilometer van de finish als eerste weg maar het was niet genoeg voor de overwinning. Uiteindelijk was het Viviani die duidelijk de sterktste was en zo zijn derde etappezege van deze Giro pakte. Van Poppel pakte de derde plek, de tweede plek ging naar Sam Bennett.

Giro d'Italia
Oomen: 'Ja, ik heb ook mezelf verbaasd deze Giro'
27/05/2018 OM 18:32


De roze trui is nog steeds voor Simon Yates, de nummer twee Tom Dumoulin heeft nu een achterstand van 47 seconden op Yates.
Eurosport Player: nu eerste 7 dagen gratis
De 14e etappe is zaterdag vanaf 13:15 uur LIVE te zien op Eurosport 1. En natuurlijk ook op de Eurosport Player. Hier kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Nu de eerste 7 dagen GRATIS. Daarna ben je al Eurosport Player-member voor de speciale prijs van € 19,99 per jaar. Dus, wil je letterlijk geen seconde missen van alle live actie, ga dan naar eurosportplayer.nl..
Giro d'Italia
Dumoulin: 'De Tour de France? Die is nog niet zeker'
27/05/2018 OM 18:06