Winnaars
+ Tja de grootste winnaar van de eerste etappe is natuurlijk Tom Dumoulin. Turbo Tom pakte de leiding in het algemeen klassement en deelde daarmee al een flinke tik uit. Alles viel op zijn plek voor Dumoulin.
Giro d'Italia
Oomen: 'Ja, ik heb ook mezelf verbaasd deze Giro'
27/05/2018 OM 18:32
+ Met een zevende plek mag Simon Yates echter ook enorm tevreden zijn. De Britse rijder van team Michelton-Scott gaf slechts twintig seconden toe op de tijd van Dumoulin en deed gelijk goede zaken voor het algemeen klassement. Ook Domenico Pozzovivo liet zien klaar te zijn voor de Giro met een knappe tiende plek.
Verliezers
- Of het de val was tijdens de verkenning of dat de vorm er gewoon nog niet is weten we niet, maar Chris Froome is de grote verliezer van vandaag. De kopman van Team Sky was 37 seconden langzamer dan Tom Dumoulin en eindigde op de 21e plek.
- De roze droom van Jos van Emden barstte compleet uit elkaar. Na de winst in de slottijdrit van de Giro in 2017 was deze etappe het grote doel, maar van Emden bezweek onder de druk. De 33-jarige Lotto-Jumbo coureur bezweek echter onder de druk en zette de 33e tijd neer.
Giro d'Italia
Dumoulin: 'De Tour de France? Die is nog niet zeker'
27/05/2018 OM 18:06