• De Giro d’Italia is vanaf 4 mei dagelijks live en exclusief op Eurosport 1 en de Eurosport Player
Wat kan Froome?
Tom Dumoulin gaat het heel lastig krijgen in de komende Giro d'Italia. De 27-jarige Maastrichtenaar krijgt onder meer concurrentie van 4-voudig Tour-winnaar Chris Froome. Eurosport presentator Juan Antonio Flecha is benieuwd naar de strategie van Team Sky: "Vorig jaar won Froome de Tour en de Vuelta, maar reed in Frankrijk compleet anders dan in Spanje. Ieder jaar zien we dat Froome steeds conservatiever rijdt in de Tour, maar in de Vuelta was hij een stuk agressiever. Ook recentelijk in de Ronde van de Alpen zocht Froome de aanval. Hoe hij gaat rijden is een vraagteken voor mij."
Giro d'Italia
Oomen: 'Ja, ik heb ook mezelf verbaasd deze Giro'
27/05/2018 OM 18:32
Kansen Dumoulin
"Dumoulin is natuurlijk een van de grote favorieten startend met nummer één. Vanaf de eerste dagen gaan we kijken hoe het gaat. Het is een heel gebalanceerd parcours, dus hij kan zeker nog een keer de Giro gaan winnen. Op papier is de etappe met de Monte Zoncolan het zwaarste, maar etappe vijftien, die Dumoulin zelf al eerder aanwees, en etappe negentien zijn erg belangrijk. Teams kunnen hier al vroeg in de aanval gaan om zo te proberen een kopman te isoleren."
Toch is Chris Froome de topfavoriet volgens Flecha. "Ik denk dat Froome gaat winnen, gevolgd door Dumoulin en Miguel Angel Lopez. Lopez is een agressieve renner die zich wel kan redden in de bergen en voor een verrassing gaat zorgen." De 24-jarige Colombiaan debuteert in de Giro en werd door zijn ploeg Astana gelijk als kopman aangewezen. In de Ronde van de Alpen wist hij in etappe twee onder anderen Chris Froome en Thibaut Pinot te verslaan.
Start in Israël
Voor het eerst start de Ronde van Italië buiten Europa. Volgens de Spanjaard zal de reis van Israël naar Sicilië geen al te grote effecten op het peloton hebben. "Iedereen zal dezelfde factoren moeten ondergaan, ze zitten in hetzelfde schuitje. De Giro is ook al in Denemarken en Nederland gestart, toen was het precies hetzelfde."
De Giro kan voor Flecha niet snel genoeg beginnen: "De mensen zijn zo gepassioneerd over het wielrennen. Waar de Tour meer een wat internationaal evenement is krijgt de Giro meer aandacht van de Italiaanse fans. De wegen zijn prachtig en het wordt een geweldige ronde."
Giro d'Italia
Dumoulin: 'De Tour de France? Die is nog niet zeker'
27/05/2018 OM 18:06