1: De grote winnaar van vandaag: Elia Viviani!
2: Niet één roze trui vandaag in koers, maar wel drie….
Giro d'Italia
Oomen: 'Ja, ik heb ook mezelf verbaasd deze Giro'
27/05/2018 OM 18:32
3: Altijd al een likje willen nemen van de Italiaanse Bardiani-renner Giulio Ciccone? Dat kan sinds vandaag. De plaatselijke ijsboer in Manoppello, vlakbij Ciccones geboorteplaats Chieti in de Abruzzen, heeft namelijk een nieuwe smaak ontwikkeld: een Giulio Ciccone-ijsje.
4: Precies achttien jaar geleden, op 5 mei 2000, overleed voormalig wielrenner Gino Bartali, drievoudig winnaar van de Giro d’Italia (1936, 1937 en 1946). Een groot ‘campionissimo’, maar vooral een grote verzetsheld. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bood Bartali in het geheim hulp aan Joodse onderduikers, die zich schuil hielden in een klooster in Assisi. Bartali smokkelde o.a. documenten mee in het frame van zijn fiets. Hij was betrokken bij het redden van 800 Joden, waarvoor hij later een hoge onderscheiding ontving. In 1946 won hij de eerste naoorlogse editie van de Giro.
5: Een vertrouwd beeld, maar wennen doet het nooit: Tom Dumoulin verschijnt ‘happy’ in zijn roze trui aan de start in Jeruzalem. Helaas moet hij 'm morgen afstaan aan Rohan Dennis.
Eurosport Player
De derde etappe van de Giro d'Italia is zondag vanaf 15:00 uur LIVE te zien op Eurosport 1. En natuurlijk ook op de Eurosport Player. Hier kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Nu de eerste 7 dagen GRATIS. Daarna ben je al Eurosport Player-member voor de speciale prijs van € 19,99 per jaar. Dus, wil je letterlijk geen seconde missen van alle live actie, ga dan naar eurosportplayer.nl.
Giro d'Italia
Dumoulin: 'De Tour de France? Die is nog niet zeker'
27/05/2018 OM 18:06