1. De winnaar! Enrico Battaglin eindigde gisteren als derde, maar is vandaag in Santa Ninfa de allersterkste. De champagneflessen kunnen worden ontkurkt in het kamp van LottoNL-Jumbo.
2. Startnummer 108 wordt sinds 2011 niet meer gedragen door een renner in de Giro d'Italia. Het was het nummer dat Wouter Weylandt op 9 mei 2011, precies acht jaar geleden, droeg toen hij in de 3e etappe in de afdaling van de Passo del Bocco het leven verloor. De Giro-organisatie besloot daarna nooit meer het nummer 108 uit te geven.
Giro d'Italia
Oomen: 'Ja, ik heb ook mezelf verbaasd deze Giro'
27/05/2018 OM 18:32
3. Het heeft veel weg van een degelijke accuschroefboormachine, maar het is toch echt het apparaat waarmee de mecaniciens de banden van extra lucht voorzien. Robert Gesink kon in Agrigento met gerust hart op de fiets stappen.
4. Bram Tankink werd gisteren vader van een zoon. Zijn naam is David. Een wolk van een baby, maar of er een telg van een nieuwe wielergeneratie is geboren...
5. Houden Italianen van de Giro? Een retorische vraag. Natuurlijk! De passie en liefde voor het wielrennen spat er vanaf in de laars van Europa. Giro d'Italia ti amo!
Eurosport Player: nu eerste 7 dagen gratis
De 6e etappe van de Giro d'Italia is donderdag vanaf 13:15 uur LIVE te zien op Eurosport 1. En natuurlijk ook op de Eurosport Player. Hier kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Nu de eerste 7 dagen GRATIS. Daarna ben je al Eurosport Player-member voor de speciale prijs van € 19,99 per jaar. Dus, wil je letterlijk geen seconde missen van alle live actie, ga dan naar .
Giro d'Italia
Dumoulin: 'De Tour de France? Die is nog niet zeker'
27/05/2018 OM 18:06