1. Kapot, maar enorm blij. Winnaar Simon Yates direct na de finish.
2. "Ciao mama!" Ondanks alle inspanningen denkt Gianluca Brambilla op deze moederdag nog aan zijn mama...
Giro d'Italia
Oomen: 'Ja, ik heb ook mezelf verbaasd deze Giro'
27/05/2018 OM 18:32
3. Het was vandaag goed koud op de top van de Gran Sasso. De renners werden omringd door ijzige sneeuwmuren. Bij Bora-Hansgrohe was de vraag dan ook: gaan we fietsen of skiën vandaag?
4. Op 22 mei 1999 kwam de Giro d’Italia voor het laatst aan op de Gran Sasso d’Italia. De winnaar? Marco Pantani, bijgenaamd 'De Piraat', die een meesterlijke solo bekroonde met de ritwinst. Voor de Italianen reden genoeg om hem vandaag te eren en de Gran Sasso om te dopen.
5. Altijd al eens een kijkje achter de schermen willen nemen bij een teambespreking bij Mitchelton-Scott – met onder meer de roze truidrager Simon Yates.
meeting
Eurosport Player: nu eerste 7 dagen gratis
Morgen een rustdag in de Giro d'Italia. Dinsdag is de 10e etappe vanaf 13:15 uur LIVE te zien op Eurosport 1. En natuurlijk ook op de Eurosport Player. Hier kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Nu de eerste 7 dagen GRATIS. Daarna ben je al Eurosport Player-member voor de speciale prijs van € 19,99 per jaar. Dus, wil je letterlijk geen seconde missen van alle live actie, ga dan naar eurosportplayer.nl.
Giro d'Italia
Dumoulin: 'De Tour de France? Die is nog niet zeker'
27/05/2018 OM 18:06