En daarvan is Viviani deze Giro de grote meneer. De Italiaan in dienst van Quick-Step heeft al twee etappeoverwinningen in de tas na zijn zegetocht afgelopen weekend in Israël. Reken maar dat in zijn agenda ook de rit van vandaag dik omcirkeld staat.
Na drie dagen in Israël en evenzoveel dagen op Sicilië zijn we op het Italiaanse vasteland beland. De 7e etappe koerst door de schoen van de laars, in Calabrië. Te beginnen in Prizzo en vervolgens in één rechte lijn 159 kilometer langs de kust van de Tyrreense Zee naar het noorden, met aankomst in de badplaats Praia a Mare.
Stranden en zee
Giro d'Italia
Oomen: 'Ja, ik heb ook mezelf verbaasd deze Giro'
27/05/2018 OM 18:32
Onderweg komen we een paar heuveltjes tegen, maar die mogen geen naam hebben. De renners hebben alle gelegenheid om te genieten van de talrijke stranden en azuurblauwe golven. Er zijn twee tussensprints en bij de finish liggen 10, 6 en 4 bonificatieseconden voor de eerste drie renners.
Geen vuiltje aan de lucht voor de nieuwe roze truidrager Simon Yates. Of kunnen externe factoren nog een rol spelen? We fietsen langs de kust, dus als het daar vanuit zee een beetje gaat waaien, loert natuurlijk altijd het gevaar van waaiers.

Simon Yates

Foto: Scanpix

Eurosport Player: nu eerste 7 dagen gratis
De 7e etappe van de Giro d'Italia is vrijdag vanaf 13:15 uur LIVE te zien op Eurosport 1. En natuurlijk ook op de Eurosport Player. Hier kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Nu de eerste 7 dagen GRATIS. Daarna ben je al Eurosport Player-member voor de speciale prijs van € 19,99 per jaar. Dus, wil je letterlijk geen seconde missen van alle live actie, ga dan naar eurosportplayer.nl.
Giro d'Italia
Dumoulin: 'De Tour de France? Die is nog niet zeker'
27/05/2018 OM 18:06