Sicilië is altijd een apart stukje Italië geweest. Op de topografische kaart is het de steen die door de laars wordt weggetrapt. De komende drie dagen zal het peloton daar ook flink wat wegtrappen. Heuvel- en bergkilometers om precies te zijn.
Te beginnen met de rit van vandaag: etappe 4 van Catania naar Caltagirone over 198 kilometer. Rohan Dennis start in de roze trui en de vraag is of de Australische tijdritspecialist die aan het eind van de middag moet afstaan aan een nieuwe leider, want we fietsen door zeer gevarieerd heuvelland.

Hoe is het met de gekwetste knie van Chris Froome gesteld?

Foto: Scanpix

Giro d'Italia
Oomen: 'Ja, ik heb ook mezelf verbaasd deze Giro'
27/05/2018 OM 18:32
Opletten, heren!
De organisatie heeft deze etappe drie sterren gegeven op de schaal van moeilijkheidsgraad. De gehele dag is het heuvel op, heuvel af. Opletten geblazen dus voor de topfavorieten.
En ook meteen een behoorlijke test voor Chris Froome die vrijdag bij het verkennen van de proloog lelijk ten val kwam. Niets aan het handje, aldus de kopman van Sky, maar vandaag zal blijken of werkelijk zo is. Verstoppen is namelijk geen optie tijdens deze etappe.
Winst voor Wellens?
Vanuit kustplaats Catania, de tweede stad van Sicilië, koerst het peloton vanaf 12:25 uur westwaarts, dwars door het glooiende binnenland richting Caltagirone. De aankomst is bergop, na een zogenoemde lopende helling. Een typische rit voor avonturiers die hun hand niet opdraaien voor wat heuvelwerk. De Belg Tim Wellens wordt getipt als een van de grote kanshebbers, net als Luis Leon Sanchez.
Eurosport Player: nu eerste 7 dagen gratis
De vierde etappe van de Giro d'Italia is dinsdag vanaf 13:15 uur LIVE te zien op Eurosport 1. En natuurlijk ook op de Eurosport Player. Hier kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Nu de eerste 7 dagen GRATIS. Daarna ben je al Eurosport Player-member voor de speciale prijs van € 19,99 per jaar. Dus, wil je letterlijk geen seconde missen van alle live actie, ga dan naar eurosportplayer.nl.
Giro d'Italia
Dumoulin: 'De Tour de France? Die is nog niet zeker'
27/05/2018 OM 18:06