LaPresse

Mohoric magistraal in tiende etappe Giro, Chaves verliest ruim 10 minuten

Mohoric magistraal in tiende etappe Giro, Chaves verliest ruim 10 minuten
By Eurosport

The 15/05/2018 at 17:14Bijgewerkt The 15/05/2018 at 18:00

Matej Mohoric (Team Bahrein-Merida) heeft de tiende etappe van de Giro d'Italia gewonnen. De Sloveen bleef de Duitser Denz voor in een sprint na een geweldige etappe! Esteban Chaves, de nummer twee in het klassement, moest lossen op de eerste klim en viel daardoor uit de top 10.

Problemen bij Chaves

De tiende etappe van de Giro had een vrij bizar begin. Een kopgroep van zeventien man begon aan de eerste klim van de dag toen Team Sky opeens de kop in het peloton overnam. Na een tijdje bleek dat de nummer twee van het klassement, Esteban Chaves, gelost was. De kopgroep met onder andere Bouwman en Hermans werd hierdoor met nog ongeveer 145 kilometer ingerekend.

In de groep met Chaves was het onder andere Team Quick-Step wat het gat ook wilde dichten voor Elia Viviani. Meerdere ploegen hielden het tempo in het peloton echter hoog, waardoor de achtervolgende groep de jacht moest staken.

Prachtige finale

In de tussensprint was het Simon Yates die de bonificatiesecondes wist te pakken voor onder andere Thibaut Pinot. Na deze sprint zag de Italiaan Frapporti zijn kans. De renner van Androni reed het peloton op zo’n drie minuten. Zo’n vijftig kilometer later kwam pas het antwoord uit het peloton, toen Mohoric en Villella samen de achtervolging begonnen.

De twee mannen passeerden Frapporti al gauw, maar daarachter werd er ook nog volop aangevallen. De Duitser Denz schaarde zich bij de voorste twee, maar Mohoric wilde het niet op een sprint laten komen en demarreerde dus weer samen met Denz.

Schrik voor Dumoulin

In een ontzettend chaotische finale leek Dumoulin ook nog eens lek te rijden, maar met wat hulp van Sam Oomen kwam hij terug in het peloton.

Uiteindelijk kwam het voor de twee koplopers toch nog aan op een sprint, waar Mohoric de sterkste was en daarmee zijn tweede dagzege in een grote ronde pakte!